Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Τέσσερις στους έξι βουλευτές στην Εύβοια γιατροί και η Χαλκίδα στερείται νοσοκομείου..."

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 11:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου συζητήθηκε στη Βουλή επερώτηση 21 βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Από την πλευρά της ΝΔ τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και βουλευτής Ευβοίας, κ. Μαρκόπουλος. Ο βουλευτής σχολίασε το γεγονός ότι με την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας και τους ψαλιδισμένους προϋπολογισμούς νοσοκομείων στην περιφέρεια κατά 50% αυτό που σχεδιάζεται να γίνει είναι όχι ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά η απόλυτη οπισθοδρόμηση και η υπερσυγκέντρωση των ασθενών της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Ο κ. Μαρκόπουλος έθιξε το θέμα σχετικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα στη χώρα και εάν υπάρχουν σποραδικά σε ορισμένες ασθένειες, δεν τηρούνται. Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας δεν έχει λάβει οδηγίες να παράγει θεραπευτικά πρωτόκολλα για όλες αυτές τις ομάδες των ασθενειών, που υπάρχουν.

Ο βουλευτής κατέληξε, σημειώνοντας ότι "...τη δύσκολη, λοιπόν, άσκηση την οποία έχετε, να περικόψετε αναγκαστικά από αυτά που δεν έχουμε στον τόπο, πρέπει να την κάνετε με έναν τρόπο, ούτως ώστε οι πολίτες να μην νιώσουν ότι μπορεί να μειωθεί η προστασία της ομπρέλας του κράτους σε αυτούς".

Μετά τον κ. Μαρκόπουλο, το λόγο πήρε η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ κυρία Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη.

Προτού ξεκινήσει την ομιλία της η κα Παπανδρέου, ο κ. Μαρκόπουλος σχολίασε ότι τέσσερις στους έξι βουλευτές της Εύβοιας είναι γιατροί για να συμπληρώσει η κα Παπανδρέου ότι "οι τέσσερις στους έξι βουλευτές της Εύβοιας είμαστε γιατροί και η Χαλκίδα στερείται νοσοκομείου".

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ, στην αρχή της ομιλίας της, αναφέρθηκε στο θέμα του νέου νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι έχει δυο φορές θεμελιωθεί: "... Επί Σημίτη χάνεται ο θεμέλιος λίθος. Έρχεται ο κ. Αβραμόπουλος, ξαναθεμελιώνει. Χάνεται για δεύτερη φορά ο θεμέλιος λίθος του Νοσοκομείου της Χαλκίδος, που πλέον είναι το Γεφύρι της Αρτας. Θέλω να παρακολουθήσετε την πορεία του".

Το σχόλιό της προκάλεσε την απάντηση του κ. Μαρκόπουλου: "Το οικόπεδο χάθηκε, όχι ο θεμέλιος λίθος".

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε: "Μα, έτσι είναι, κύριε Μαρκόπουλε. Να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Τελικά βρέθηκε μία λύση τώρα και ξέρετε πού έχουμε σκοντάψει; Στο ότι το δημόσιο δεν τα βρίσκει μεταξύ του, δηλαδή, το δημόσιο με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει κάποιες οικονομικές διαφορές και το χειρότερο είναι ότι μας βάζει η προκάτοχός σας το Νοσοκομείο στο ΕΣΠΑ και η Περιφερειάρχης βγάζει αυτό το Νοσοκομείο από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή να ντρεπόμαστε να βλέπουμε -εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω, να ντρέπομαι να βλέπω- τους πολίτες της Εύβοιας, που με το υπάρχον Νοσοκομείο προσβάλλεται ο ευβοϊκός λαός, δεν έχει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και δεν έχει ούτε καν αυτή τη στοιχειώδη ΜΕΘ...".

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, απαντώντας στην κα Παπανδρέου για το θέμα του νοσοκομείου, ανέφερε ότι το πρόβλημα που είχε προκύψει έχει λυθεί:

"...σας διαβεβαιώνω -ίσως δεν το ξέρατε- ότι προχθές πράγματι λύθηκε αυτός ο γρίφος μεταξύ φορέων του δημοσίου, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών, για το περιβόητο θέμα του οικοπέδου, το οποίο δεν είχε αποδοθεί και επί ενός οικοπέδου το οποίο δεν είχε εκδοθεί και δεν είχε παραδοθεί γίνονταν εγκαίνια. Είναι αλήθεια. Αρα, παίρνει τέλος αυτή η περιπέτεια. Σύντομα θα δοθούν από το ΥΠΕΚΑ οι όροι περιβαλλοντολογικής δόμησης που έτσι και αλλιώς έχει προχωρήσει η ΔΕΠΑΝΟΜ. Επίσης, θα βγει και η οικοδομική άδεια από την περιφέρεια πια της Χαλκίδας και έτσι το νοσοκομείο θα πάρει μπροστά. Η απένταξη μέσα από το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ήταν προσωρινή, δεν έχει καμία επίπτωση, τα χρήματα είναι δεσμευμένα και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου νοσοκομείου. Να τρέξουμε, λοιπόν, να το κάνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα".

Σχετικά θέματα:

  • Δρέπουν δάφνες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη δεδομένη εξέλιξη στο θέμα του Νοσοκομείου www.servitoros.gr/news/view.php/32076/
  • Σύντομα η διαδικασία δημοπράτησης του νέου νοσοκομείου επανέλαβε ο Τιμοσίδης www.servitoros.gr/news/view.php/31944/
  • Συμεών Κεδίκογλου: «Συνεχής πίεση η μόνη οδός για το Νοσοκομείο Χαλκίδας» www.servitoros.gr/news/view.php/31900/
  • Θανάσης Μπουραντάς: "Από το κονδύλι που προοριζόταν για το νοσοκομείο της Χαλκίδας τα χρήματα πήγαν στη Λαμία με ευθύνη της Διαμαντοπούλου" www.servitoros.gr/news/view.php/31809/
  • Το Νοσοκομείο Χαλκίδας στο επίκεντρο της ομιλίας του Συμεών Κεδίκογλου www.servitoros.gr/news/view.php/31620/
  • Αναξιόπιστοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέναντι στο λαό της Εύβοιας αναφορικά με το νέο Νοσοκομείο www.servitoros.gr/news/view.php/31564/
  • Διευκρινήσεις από τη Νομαρχία για το Νοσοκομείο Χαλκίδας www.servitoros.gr/news/view.php/31490/
  • Μπουραντάς: "Κακώς εμπλέκουν το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο θέμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας" www.servitoros.gr/news/view.php/31345/
  • Σταμάτης Γκάβαλης: "Διορισμένοι Γραμματείς καπελώνουν τις τοπικές κοινωνίες" www.servitoros.gr/news/view.php/31450/
  • Οι ενέργειες του Κώστα Μαρκόπουλου για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας www.servitoros.gr/news/view.php/31434/
  • Συνομωσία για την απένταξη του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ καταγγέλλει ο Κώστας Μαρκόπουλος www.servitoros.gr/news/view.php/31424/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.