Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να παραστούν στη συνέντευξη Τύπου Δικηγόρων και Μηχανικών ζητά το ΤΕΕ από τους βουλευτές

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 11:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στους βουλευτές του Νομού απευθύνεται το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 12 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 7, για για την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, προσκαλώντας τους να παρευρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση.

Συγκεκριμένα, εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του επαγγέλματος του Δικηγόρου και του Μηχανικού στη χώρα μας και ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για το άνοιγμα των επονομαζομένων 'κλειστών επαγγελμάτων' από τη Βουλή, που καταργεί τις ελάχιστες αμοιβές και απευθύνονται στους εκπροσώπους τους στο κοινοβούλιο για στήριξη.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

"Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας υποβάθμισης των επιστημόνων, ισοπέδωσης και απορρύθμισης των επαγγελμάτων μας και αντιμετώπισης της επιστημονικής εργασίας ως εμπορικό προϊόν.

Είναι ανάγκη να ενημερωθείτε για τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος μας σ' ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η ανεργία και η υποαπασχόληση και για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες".

Σχετικό θέμα:

  • Κατάληψη των γραφείων της Πολεοδομίας και του ΤΣΜΕΔΕ στη Χαλκίδα από τους Μηχανικούς www.servitoros.gr/news/view.php/32124/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.