Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Μαρκόπουλος για το πανεπιστημιακό άσυλο

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 11:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στο θέμα που αφορά σε τροπολογία για το πανεπιστημιακό άσυλο αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Μαρκόπουλος.

Συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων:

" ...η κυβέρνηση θέλει άβατο στα Πανεπιστήμια. Αβατο για ψευδαισθήσεις επαναστάσεως. Η πολιτική ηγεσία της υπουργού Παιδείας κατατρέχεται από φοβικά σύνδρομα και ιδεοληψίες. Μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας του ασύλου στη διοίκηση του Πανεπιστημίου και θεωρεί ότι η εκλογή πρυτανικών αρχών χωρίς την σημερινή συμμετοχή φοιτητών θα λύσει το ζήτημα.

Η αλήθεια είναι ότι η πνευματική ηγεσία του τόπου αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Την τελευταία δεκαετία και επί όλων των κυβερνήσεων τα Πανεπιστήμια έχουν χάσει πολλούς μήνες λειτουργίας λόγω κατάχρησης του ασύλου. Έχουν γίνει πολλές καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ που όλοι έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας. Κανείς ωστόσο πραγματικά υπεύθυνος ούτε πλήρωσε ούτε τιμωρήθηκε. Και όλα αυτά λόγω ασύλου.

Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της ακαδημαϊκής κοινότητας, να διατηρήσουμε το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, αλλά να σεβαστούμε τον κόπο και τις αγωνίες των ελληνικών οικογενειών και τις θυσίες τους για τις σπουδές των παιδιών τους.

Για αυτό θέλουμε να τελειώνουμε με το άβατο των Πανεπιστημίων αλλά να προστατευθεί μόνον η ακαδημαϊκή ελευθερία και η έρευνα όπως για όλο το δημοκρατικό κόσμο".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.