Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Συμέων Κεδίκογλου για το ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα στα νοσοκομεία

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 14:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας κ. Συμεών Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ορθολογικοποίηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης και το Ενιαίο Μηχανογραφικό Σύστημα στα Νοσοκομεία.

Πιο αναλυτικά επισημαίνει ότι "δεν γίνεται να σημειωθεί εξοικονόμηση στις σπατάλες στο χώρο της υγείας, αν δεν εφαρμοστεί ένα ενιαίο σύστημα μηχανοργάνωσης. Ένα σύστημα που να εξασφαλίζει την on line σύνδεση του κάθε νοσοκομείου με το υπουργείο, τον ΕΟΦ και τα άλλα νοσοκομεία της χώρας, αντί για τα 25 αυτή τη στιγμή διαφορετικά συστήματα που υπάρχουν στις υγειονομικές μονάδες της επικράτειας".

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα του νοσοκομείου «Α. Συγγρός» όπου, "αφού ο διαγωνισμός διήρκησε επί μακρόν, τελικά τον κέρδισε η κοινοπραξία των εταιριών Siemens, Computer Solutions & ITE με ένα σύστημα που δεν προέβλεπε τη διασύνδεση και λόγω τελικά της δυσκολίας στην εφαρμογή του και δυσλειτουργιών, εγκαταλείφτηκε για να επανέλθει το νοσοκομείο στο προηγούμενο σύστημα".

Θίγοντας το ίδιο ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν το 2011 οι υγειονομικές μονάδες της χώρας, ούτε ακόμα και οι μεγαλύτερες, να μην διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα, που έχει πλέον και η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση".

Τα ερωτήματα που θέτει είναι τα εξής:

  • 1. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα που συνδέει σε on line δίκτυο το υπουργείο, τον ΕΟΦ και τις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας;
  • 2. Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν σχετικά και ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα μέχρι την εφαρμογή του;

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.