Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κατάληψη των γραφείων της Πολεοδομίας και του ΤΣΜΕΔΕ στη Χαλκίδα από τους Μηχανικούς

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Μηχανικοί αντιδρώντας στην προσπάθεια - όπως επισημαίνουν- υποβάθμισης των Διπλωματούχων Μηχανικών, ισοπέδωσης και απορρύθμισης του επαγγέλματός τους και αντιμετώπισης της επιστημονικής εργασίας ως εμπορικό προϊόν.

Τονίζουν, ότι η προωθούμενη κατάργηση του κώδικα αμοιβών των Μηχανικών με τη συνακόλουθη ελεύθερη διαπραγμάτευσή τους από την αγορά χωρίς κανόνες, θα πλήξει πρωτίστως τους νέους Μηχανικούς και θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια και την ποιότητα των κατασκευών. Ιδιαίτερα σε μια αγορά που συρρικνώνεται διαρκώς.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Τμήματος Ευβοίας αποφάσισε να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις με στόχο την ενημέρωση των Πολιτών και καλεί τους μηχανικούς για τη δυναμική συμμετοχή τους σε αυτές.

Συγκεκριμένα, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του ΤΕΕ - Τμήματος Ευβοίας, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, θα ακολουθήσει την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου συμβολικό κλείσιμο του Πολεοδομικού Γραφείου του Δήμου Χαλκιδέων με τη συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ και των επιστημονικών συλλόγων.

"Σκοπός είναι η ανάδειξη της ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, των συνθηκών της άσκησης, του επαγγέλματος, της ελλιπούς στελέχωσης, της ανεπάρκειας υλικοτεχνικής και ηλεκτρονικής υποδομής των υπηρεσιών, δεδομένα τα οποία γεννούν αδιαφάνεια και θίγουν τους Διπλωματούχους Μηχανικούς και τους πολίτες".

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, θα γίνει κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στη Χαλκίδα και σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αναδειχθούν "οι τριτοκοσμικές καταστάσεις λειτουργίας του ΤΣΜΕΔΕ. Η άνευ λόγου άρνηση στελέχωσής του, από τα αρμόδια Υπουργεία, η ταλαιπωρία των Μηχανικών, η ανυπαρξία ταμείου, οι αδικαιολόγητα μικρές παροχές, η διαχείριση των αποθεματικών του πλέον εύρωστου Ταμείου και οι δυσβάσταχτες εισφορές του, οι οποίες έχουν καταστεί κύρια αιτία της 'μαύρης εργασίας'".

Σχετικό θέμα:

  • Να παραστούν στη συνέντευξη Τύπου Δικηγόρων και Μηχανικών ζητά το ΤΕΕ από τους βουλευτές www.servitoros.gr/news/view.php/32123/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.