Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βούλα Αγιοστρατίτη: "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αιφνιδιάσουν"

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 12:21
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στις 24 Ιανουαρίου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κα Αγιοστρατίτη συμμετείχε στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ στην Αθήνα με θέμα: «τη Διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας» στις προτεινόμενες αλλαγές του πλαισίου λειτουργίας αγοράς μέσα από κεντρική νομοθετική ρύθμιση. Επίσης, συζητήθηκαν ο χρόνος έναρξης των εκπτώσεων, εμπορική χωροταξία και η λειτουργία των καταστημάτων μια ή δύο Κυριακές πριν Χριστούγεννα-Πάσχα.

Στο συμβούλιο παρευρέθηκαν εκτός από τον κ. Κορκίδη Πρόεδρο ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος, η κα Καρανδυνάκη Ιωάννα (εκπρόσωπος καταναλωτών), η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κα Στεκουλέα Μεταξία, εκπρόσωπος του ΣΕΛΠΕ και των ιδιωτικών Σούπερ Μάρκετ. Καθώς πολλοί πρόεδροι Ομοσπονδιών και εμπορικών Συλλόγων.

Όλοι ομόφωνα συμφώνησαν να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, θεώρησαν το θέμα «κόκκινη γραμμή», χωρίς κανένα αποτέλεσμα, θα δημιουργήσει αύξηση των λειτουργικών εξόδων χωρίς να υπάρχει ανάλογο κέρδος. Αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο συμφώνησαν όλοι ότι δεν θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και ούτε τα Super Market.

Η κα Αγιοστρατίτη τόνισε ότι "δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και οργάνωση της αγοράς. Σε μια εποχή δύσκολη, όπου αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, προσπαθούν να σαρώσουν όλους τους προστατευτικούς περιορισμούς με το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την ελεύθερη χορήγηση αδειών του στάσιμου και πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου.

Θέλουν να αποσύρουν τις προϋποθέσεις (πληθυσμιακές ή γεωγραφικές) για την ίδρυση πολυκαταστημάτων και υπερμεγεθών εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.

Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αιφνιδιάσουν αποφασίζοντας χωρίς εμάς. Όλοι μαζί ενωμένοι να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.