Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 11:31
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ζητώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθηματικών αγώνων, με αφορμή και τη δίκη των μαθητών του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, στις 27 Ιανουαρίου, και τις υπόλοιπες που έχουν οριστεί για το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και το Μάιο.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης, 27 Ιανουαρίου, δεκάδες μαθητές καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια στη Χαλκίδα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους μαθητές και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: "Δεν θα περάσει".

Η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:

"Δεκάδες μαθητές από λύκεια της Χαλκίδας οδηγούνται σε δίκη για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις το Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2009, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι δίκες ξεκινούν στις 27 Γενάρη που δικάζονται οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και συνεχίζονται στις 24 Φεβρουαρίου, στις 31 Μάρτη και στις 26 Μάη στις οποίες δικάζονται μαθητές από τα υπόλοιπα σχολεία της Χαλκίδας.

Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και το λαό, έτσι ώστε να πάψει να διεκδικεί και να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που γίνεται στο πλαίσιο της Ε.Ε. μετατρέποντας την Παιδεία σε εμπόρευμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αξιοποιεί το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), το οποίο όπως είναι γνωστό θεσπίστηκε από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να οδηγηθούν σε μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Αν θα ενεργήσουν άμεσα για να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών; Θα πάρουν μέτρα για να σταματήσουν οι πιέσεις που ασκούνται σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς που καλούνται να καταδώσουν τους μαθητές τους;
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου;"

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.