Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Όχι στα μαθητοδικεία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για τις 27 Ιανουαρίου έχει οριστεί η πρώτη δίκη για τους μαθητές, που είχαν πραγματοποιήσει καταλήψεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ευβοίας δηλώνει, ότι διαφωνεί με την ανάμειξη της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών στα θέματα μαθητικών καταλήψεων και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ως ένδειξη συμπαράστασης.

Θεωρούν ότι "τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να επιλύονται στους κόλπους της, προβλήματα των παραγόντων της εκπαιδευτικής «κοινωνίας», π.χ υποχρηματοδότηση, εξεταστική εντατικοποίηση, ελλείψεις σε καθηγητές ακόμα και βιβλία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της πολιτείας".

Καυτηριάζουν την προσπάθεια απόσπασης ονομάτων μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις από τους διευθυντές των σχολείων που έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται στα μάτια των μαθητών σαν «καταδότες» και όχι σαν παιδαγωγοί, καθοδηγητές και σύμβουλοί τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: "Η ενότητα καθηγητών και μαθητών είναι δεδομένη. Γι'αυτό άλλωστε η ποινικοποίηση των καταλήψεων το 1998 έχει αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την «απαξιωτική» λέξη μαθητοδικεία.

Θέλουμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει πλατιά και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες των παιδιών.

Διδάσκουμε τα παιδιά σαν παιδιά μας, ενώ φιλοδοξία μας είναι ένα σχολείο που θα λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις, είτε οι επί μήνες αναμενόμενοι καθηγητές και τα βιβλία, είτε τα ακατάλληλα κτήρια.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απώθηση που προκαλεί το σχολείο στους μαθητές μας.

Η πράξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τον εκφοβισμό των μαθητών και την απομάκρυνσή τους από τη συνδικαλιστική δράση."

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας την ημέρα της δίκης προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11π.μ.-2μ.μ. και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στη Χαλκίδα.

Σε περίπτωση δε αναβολής της δίκης η στάση εργασίας και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθούν την ημέρα που θα γίνει η δίκη.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.