Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στη Βουλή το θέμα των τοποθετήσεων Διευθυντών, Τμηματαρχών και Προϊσταμένων Υπηρεσιών

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 11:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης εξαιτίας της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» και τα οποία αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών αναφέρεται σε ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ, κ. Κεδίκογλου Σίμος.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει, ότι "η εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου σχεδίου «Καλλικράτης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση εξακολουθεί να είναι χαώδης".

Ενδεικτικά αναφέρει το παράδειγμα των τελευταίων τοποθετήσεων Διευθυντών, Τμηματαρχών και Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Διοικητικής Περιφέρειας, τις οποίες χαρακτηρίζει «κάθε άλλο παρά αντικειμενικές».

Ο Σίμος Κεδίκογλου, στην ερώτησή του υπογραμμίζει τα εξής:

«Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως, έμπειροι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές υποβαθμίζονται και γίνονται υφιστάμενοι πολύ νεότερων συναδέλφων τους, οι οποίοι προφανώς αποκτούν πλεονέκτημα στις επόμενες κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Η συνένωση των δήμων έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα και το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών κάτι που δεν επιτυγχάνεται με την παράλειψη τοποθέτησης υπαλλήλων στα νεοσύστατα τμήματα και με τη Δημόσια Διοίκηση να γίνεται έρμαιο των κομματικών αποφάσεων.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τις κρίσεις των υπαλλήλων;
  • 2. Συνεκτιμήθηκαν οι υπάρχουσες αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, καθ' ύλη αρμοδίων οργάνων για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;
  • 3. Γιατί εξεδόθησαν αποφάσεις για υπαλλήλους που δεν ανήκουν στη Διοικητική Περιφέρεια αλλά στην Αιρετή;»

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.