Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να υποχρεωθεί η ΔΕΠΑ για την αποκατάσταση των δρόμων μετά τις εργασίες για το φυσικό αέριο

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 13:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΝ αναφέρεται στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλά σημεία των δρόμων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας, όπου εκτελούνται από τη ΔΕΠΑ έργα για την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρουν οι δρόμοι μετατρέπονται σε χωράφια και είναι γεμάτοι κακοτεχνίες. Για το λόγο αυτό προτείνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια να ορίσουν επιτροπές που θα υποχρεώνουν τη ΔΕΠΑ για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου και την απόδωσή του στη συνέχεια στην κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

"Αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα εγκατάστασης αγωγών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Η ΔΕΠΑ -ως- οφείλει με το πέρας των εργασιών πρέπει να αποκαταστήσει τον ασφαλτοτάπητα και τη στατική επάρκεια των δρόμων οπού έγιναν οι σκαπτικές εργασίες για να περάσει ο αγωγός.

Με τη μέχρι τώρα πρακτική της οι δρόμοι που παραδίδει στη κυκλοφορία στις περιοχές Ν. Λαμψάκου, Αγ. Νικολάου, Μύτικα, Αυλίδας είναι δρόμοι «χωράφια» γεμάτοι κακοτεχνίες.

Είναι ευτύχημα που μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα λόγω των έργων αυτών.

Καθώς άλλοι δρόμοι ανήκουν στο Δήμο και άλλοι στη περιφέρεια πρέπει ο Δήμος και η Περιφέρεια να ορίσουν επιτροπές που θα αποτελούνται από Περιφερειακούς, Δημοτικούς και τοπικούς. συμβούλους μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες να υποχρεώνουν την ΔΕΠΑ για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου και αφού το εγκρίνουν να δίνεται το αντίστοιχο κομμάτι του δρόμου στην κυκλοφορία".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.