Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Με ρήτρα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων στα Ατλάντικ. Φόβος για νέες απολύσεις στη Σέλμαν.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 12:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και εκπρόσωποι της εταιρείας "Ατλάντικ" σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Μπασινά Στέφανο.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, όπου ζητήθηκε να παρουσιαστεί και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας, όσον αφορά στα δεδουλευμένα των εργαζομένων ο υφυπουργός ανέφερε ότι με Διυπουργική απόφαση θα καταβληθεί στους εργαζόμενους το ποσό των 1.000 ευρώ.

Στο μεταξύ θα συνεχιστούν οι πωλήσεις καταστημάτων και από τα 160 θα κρατήσουν τα 40 με 50 στην Αττική και τη γύρω περιοχή.

Ο κ. Μπασινάς χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεσμεύτηκαν για την υπογραφή ρήτρας από τους νέους αγοραστές, που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί νέα τριμερής συνάντηση με έναν από τους αγοραστές τον κ. Κρητικό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν δεν θα αφορούν σε 6ωρο, αλλά θα παραμείνουν ως έχουν για 8ωρη απασχόληση.

Υπό την απειλή νέων απολύσεων οι εργαζόμενοι στη Σέλμαν

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΕΚΕ κ. Μπασινάς και για τις εξελίξεις που υπάρχουν στη Σέλμαν δήλωσε ότι αναμένονται νέες απολύσεις με το 5% στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για 40 περίπου άτομα, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην αγορά μετοχών ύψους 500.000 έως 600.000 ευρώ.

Ο κ. Μπασινάς τόνισε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου, τα κουπόνια των δώρων των Χριστουγέννων, ενώ δεν τους έχει δοθεί και η προκαταβολή του Γενάρη.

Υπενθύμισε δε ότι έχουν αποστείλει σχετικά έγγραφα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τη Σέλμαν και την Alfa Wood και τις πραγματικές προθέσεις του ιδιοκτήτη, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, εκκρεμούν πολλά δικαστήρια.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.