Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμεών Κεδίκογλου: "η πολιτική μας είναι ευρύτερη του μνημονίου"

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 11:35
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μίλησε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Εύβοιας κ. Συμεών Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι "στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε δεν αρκούν διαχειριστικές λύσεις και μέτρα αλλά πολιτικές αποφάσεις και στην ουσία τους πατριωτικές".

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε

"Στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών σταθήκαμε υπέρ του δέοντος αυστηροί με τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, π.χ. του ΟΓΑ, και αυτό θα πρέπει, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, να το αποκαταστήσουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Για το κοινωνικό αίτημα τιμωρίας των ενόχων πρέπει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πολίτες και πολιτικοί να στέκονται ίσοι ενώπιον του νόμου.

Είναι εύλογη η απορία των πολιτών που θέλουν να ξέρουν πότε θα βγούμε από το τούνελ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα μας θωρακίσουν και θα μας κάνουν να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας την ώρα της κρίσης, όταν δηλαδή θα βγούμε από το μνημόνιο.

Θα πρέπει να σταματήσουν τα λεγόμενα οριζόντια μέτρα και να εισαγάγουμε παντού το στοιχείο της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, μια οριζόντια μείωση μισθών ευνοεί το αντιπαραγωγικό κομμάτι. Θα πρέπει να περάσουμε σε σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας. Αλλο παράδειγμα είναι η αξιολόγηση στο ΕΣΥ, που θα φέρει την απαραίτητη αξιοπιστία για να μειωθούν τα φαινόμενα διαφθοράς".

Ο κ. Κεδίκογλου έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι "οφείλουμε να δείξουμε στους πολίτες ότι η πολιτική μας είναι ευρύτερη του μνημονίου.

  • Να προχωρήσουμε σε γενναίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μέτρα που θα αλλάξουν την Ελλάδα.
  • Να μην δειλιάσουμε μπροστά στις συντεχνίες και στις πιέσεις μικροσυμφερόντων.
  • Να μην φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων."

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.