Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αναγκαία η ίδρυση σφαγείων στη Βόρεια Εύβοια

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 11:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Το πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονων σφαγείων στη Βόρεια Εύβοια και τις αρνητικές συνέπειες λόγω της κατάστασης που επικρατεί, επισημαίνει ο κ. Κώστας Χρονόπουλος, ([email protected]) μέλος της ΠΚ Ιστιαίας-Αιδηψού του ΣΥΝ.

Ζητά από τις δημοτικές αρχές των δήμων της περιοχής να συνεργασθούν αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τον αναπτυξιακό νόμο ιδρύοντας σύγχρονα σφαγεία.

"Είναι καιρός πλέον - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- η αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου και και να λειτουργεί ως μηχανισμός είσπραξης φόρων και προστίμων και εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας διορίζοντας τα δικά μας παιδιά".

Πιο αναλυτικά, οι απόψεις του κ. Χρονόπουλου έχουν ως εξής:

"Ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β. Εύβοια είναι η απουσία σύγχρονων σφαγείων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών αλλά και για την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Οι κρεοπώλες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις γειτονικές περιοχές όπου λειτουργούν σφαγεία (Αταλάντα, Πισσώνας, Μαννησία) για να εξυπηρετηθούν και για να ελεγχθούν τα ζώα από τους κτηνιάτρους για να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλα προς κατανάλωση.

Εκτός από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από τα συγκεκριμένα σφαγεία, αυξάνει και το λειτουργικό κόστος με αποτέλεσμα να περνάει στον καταναλωτή.

Ως συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι οι κρεοπώλες να αγοράζουν από τα ψυγεία των χονδρεμπόρων (μία τακτική που ζημιώνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής) ή να σφάζουν τα ζώα εκτός σφαγείων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Είναι αναγκαία η ίδρυση σύγχρονων σφαγείων.

Οι δύο δήμοι της περιοχής Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας πρέπει να συνεργασθούν αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τον αναπτυξιακό νόμο ιδρύοντας σύγχρονα σφαγεία.

Είναι καιρός πλέον η αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου και και να λειτουργεί ως μηχανισμός είσπραξης φόρων και προστίμων και εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας διορίζοντας τα δικά μας παιδιά".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.