Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κατάργηση τμημάτων ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στην Εύβοια

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 14:11
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αναστέλλεται η λειτουργία Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2010-2011 μετά και τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους λαμβάνεται η συγκεκριμένη απόφαση.

Στην Εύβοια, αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, στις εξής περιοχές:

  1. Θεολόγου
  2. Αγίας Σοφίας
  3. Κριεζών
  4. Αγδινών
  5. Δάφνης
  6. Αχλαδίου
  7. Σκεπαστής
  8. Ηλίων
  9. Κερασιάς
  10. Ταξιάρχη
  11. Κρυονερίτη
  12. Ν. Πύργου
  13. Καλλιανών

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων Ολοήμερων Νηπιαγωγείων στις εξής περιοχές:

  1. 31ο Χαλκίδας
  2. Καθενών
  3. Νεροτριβιάς
  4. Πούρνου
  5. Στροπώνων
  6. 3ο Ψαχνών
  7. 18ο Χαλκίδας
  8. Θεολόγου
  9. Αγ. Αποστόλων
  10. Κριεζών
  11. 2ο Σκύρου
  12. Αγ. Γεωργίου Λιχάδας
  13. Κερασιάς
  14. Πηλίου
  15. 2ο Καρύστου

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, όταν δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου ή σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του για ένα έτος μόνο με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του οικείου Σχολικού Συμβούλου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων στις περιπτώσεις που δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του Ολοήμερου οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν τον Προϊστάμενο Γραφείου ή το Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης υποβάλουν προς ενημέρωση, στη Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε του Υπουργείου Παιδείας πίνακα Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, τα οποία με απόφασή τους δεν θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα και στον οποίο να αναφέρεται ο λόγος αναστολής του Προγράμματος. Αυτή είναι μία διαδικασία που έχει συμβεί και κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, οπότε συνεδρίαζε και η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας για την έγκριση των εισηγήσεων που γινόντουσαν για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις τμημάτων.

Το ερώτημα, που θα πρέπει να απαντηθεί είναι μάλλον το κατά πόσο ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου ανταποκρίνεται στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο του και αν τελικά με τον τρόπο που λειτουργεί, εξυπηρετεί τους παιδαγωγικούς του στόχους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.