Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αναβλήθηκε η δίκη των μαθητών στη Χαλκίδα

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 14:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Αναβολή πήρε η δίκη μαθητών του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, εναντίον των οποίων εκκρεμούν κατηγορίες για τις καταλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2009.

Πρόκειται για μία σειρά από δίκες αρχής γενομένης με την προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου, όπου μέλη μαθητικών συμβουλίων και όχι μόνο θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παρεμπόδιση και διακοπή της ομαλής λειτουργίας δημόσιων σχολείων. Εκτός από τη Χαλκίδα κάτι ανάλογο έγινε και σε άλλες πόλεις, όπου υπήρξαν αντιδράσεις και καταδικάστηκαν από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι στο Μονομελές Ανηλίκων έχουν επίσης, οριστεί δίκες μαθητών από διάφορα σχολεία της Χαλκίδας για τις 24 Φεβρουαρίου, στις 31 Μαρτίου και στις 26 Μαΐου.

Το πρωί έξω από το Δικαστήρια συγκεντρώθηκαν μαθητές και μέλη του ΠΑΜΕ εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους μαθητές.

Το "παρών" έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Βαγγέλης Σταματούκος, ο οποίος δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας":

"Δεν μπορεί οι διαφορές μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων, είτε για τη λειτουργία των σχολείων, είτε για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, να λύνονται στα δικαστήρια και να ποινικοποιούνται οι προσπάθειες των μαθητών να καλυτερεύσουν την παιδεία και τη μόρφωσή τους.

Για το θέμα των φθορών, από τις επισκέψεις μας στα σχολεία δεν έχει διαπιστωθεί, ότι ευσταθούν καταγγελίες που έγιναν. Βανδαλισμοί στα σχολεία γίνονται κατά καιρούς και χωρίς να πραγματοποιούνται καταλήψεις και αγώνες για την παιδεία.

Σαν παράταξη και σαν ΠΑΜΕ δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα και με κοινωνικό τρόπο πρέπει να λυθεί και σε καμία περίπτωση με δικαστικά μέσα. Η καταστολή σε θέματα παιδείας είναι ό,τι χειρότερο".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.