Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δέσμευση Δημάρχου για τη μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου μέχρι τις 2 Απριλίου

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δημοσιοποίησε την απόφασή του στους εκπροσώπους των σωματείων, λαϊκών αγορών Εύβοιας κατά τη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, να δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες χωροθέτησης, ώστε το αργότερο μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου, η λαϊκή αγορά της Νεάπολης, να έχει μετακινηθεί σε νέα θέση.

Τα αρμόδια όργανα του Δήμου εξετάζουν, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τρεις περιοχές, που θα καλύπτουν τη συνοικία της Νεάπολης και όχι μόνο της περιοχή της Βροντού.

Η διάρκεια της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς δεν θα υπερβαίνει το ένα έτος και η μια περιοχή θα διαδέχεται την άλλη, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα το τμήμα λαϊκών αγορών του Δήμου επεξεργάζεται την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας τους, που θα προβλέπει αυστηρά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους όρους υγιεινής και καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κατέστησε σαφές, ότι η λαϊκή του Σαββάτου δεν πρόκειται να επανέλθει στη θέση που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε και προειδοποίησε με αυστηρές κυρώσεις και αποκλεισμό από το δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου Χαλκιδέων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες, εμμέσως πλην σαφώς, για τη δημιουργία του προβλήματος στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την πρόταση αναφορικά με τη κατανομή των θέσεων εμπόρων και παραγωγών, από τη στιγμή μάλιστα που αγνοήθηκαν κάτοχοι νόμιμης και θεωρημένης άδειας συμμετοχής στη λαϊκή του Σαββάτου.

Σχετικό θέμα:

  • Θεόδωρος Γιαννούκος: "Σε δύο μήνες η λύση για τη λαϊκή του Σαββάτου δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος" www.servitoros.gr/news/view.php/32062/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.