Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δήλωση Αποστόλου για την πλημμελή εποπτεία και συντήρηση του οδικού δικτύου

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, 11:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με αφορμή την απόφαση απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας με την οποία κρίνεται, ότι συντρέχει υπαιτιότητα του δήμου Κύμης (σημερινού Κύμης- Αλιβερίου) για το σοβαρό τραυματισμό-ακρωτηριασμό της Ελεάνας Τσώκου, η οποία είχε τραυματιστεί τον Αύγουστο του 2008 στο δρόμο Στομίου-Πλατάνας Κύμης, όταν περνώντας με το αυτοκίνητό της καταπλακώθηκε από ένα βράχο, και επιδικάζεται προσωρινά το ποσό των 100.000 ευρώ, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ κ. Αποστόλου Βαγγέλης σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση φέρνει τους νέους δήμους της Εύβοιας και της Ελλάδας γενικότερα μπροστά σε νέες ευθύνες. Κι αυτό γιατί η υπαιτιότητα του δήμου εντοπίζεται στη πλημμελή εποπτεία και συντήρηση του οδικού δικτύου καθώς και στη παράλειψη λήψης προφυλακτικών μέτρων για τις κατολισθήσεις που χρόνια συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αντιμετωπιστεί.

Για το ατύχημα αυτό, όπως είναι γνωστό υπήρξε απεμπόληση ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και το Δήμο Κύμης.

Η απόφαση δικαιώνει (πολύ σωστά) τη παθούσα αλλά βάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά σε καινούριες ευθύνες που για να αντιμετωπιστούν πρέπει να συνοδευτούν με σαφή προσδιορισμό αρμοδιοτήτων και πόρων για την άσκησή τους.

Και το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο το δήμο Κύμης-Αλιβερίου αλλά το σύνολο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης».

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.