Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βούλα Αγιοστρατίτη: "Δεν διαπραγματευόμαστε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας"

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, 12:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, το συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας και οι εκπτώσεις είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κα Βούλα Αγιοστρατίτη ανέφερε, ότι έχουν προγραμματίσει συνάντηση όλων των Εμπορικών Συλλόγων για τις 23 Ιανουαρίου, στην Ερέτρια, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την κοινή στάση που θα τηρήσουν και τις προτάσεις που θα καταθέσουν.

Η κα Αγιοστρατίτη επανέλαβε, ότι δεν διαπραγματεύονται, ούτε καν συζητάνε το θέμα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, γιατί κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο για την ίδρυση εκπτωτικών χωριών τύπου outlet και παράλληλα θα οδηγούσε στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κυρίως της επαρχίας.

Η δική τους πρόταση είναι να ανοίγουν τα καταστήματα δύο Κυριακές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και μία Κυριακή το Πάσχα.

Σημείωσε, ότι προκλήθηκαν ήδη αντιδράσεις εξαιτίας της απόφασης του νομάρχη Κυκλάδων για προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Μία νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σύμφωνα με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα ωφελούσε περισσότερο τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες, οι οποίες θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου και της αγοράς.

Για το θέμα των εκπτώσεων δήλωσε, ότι συμφωνούν με το να έχουν εκπτώσεις δύο φορές το χρόνο και παράλληλα να υπάρχουν 10ήμερα προσφορών, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι ημερομηνίες από όλους και δεν θα γίνονται προεκπτώσεις και προσφορές κατά το δοκούν.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων η κα Αγιοστρατίτη τόνισε, ότι δεν τους βρίσκει σύμφωνους η πρόταση του προέδρου για συνεχόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί και θα ζητήσουν να αποφασίζουν οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.