Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τραγικός θάνατος χειριστή γερανού στο Πάρκο του Λαού

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 13:45
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 54χρονος Νίκος Λάλος, χειριστής σε γερανό της εταιρείας "Ρουμελιώτη", λίγο πριν τις εφτά το πρωί, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στην αλάνα που βρίσκεται στην περιοχή του Πάρκου του Λαού.

Ο άτυχος εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, κάτοικος Χαλκίδας, καθώς και ο βοηθός του, λίγο πριν το συμβάν, είχαν γλυτώσει σαν από θαύμα, όταν η μπούμα του γερανού ήρθε σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης.

Συγκεκριμένα, πηγαίνοντας προς το Αλιβέρι, έκανε μία στάση στο Πάρκο του Λαού για να κατεβάσει αντίβαρο 10 τόνων και χωρίς να προσέξει ανύψωσε την μπούμα που βρήκε στα καλώδια.

Όταν άρχισαν να πετάγονται σπίθες μαζί με το βοηθό του πήδηξαν από το γερανό και γλύτωσαν από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ύστερα από λίγο ανέβηκε πάλι στο γερανό και τον μετακίνησε σε άλλο σημείο για να μην έχει επαφή η μπούμα με τα καλώδια.

Κάτω από το γερανό, ωστόσο, συνέχιζαν να πετάγονται σπίθες και να βγαίνει καπνός.

Ο 54χρονος πήγε κοντά στα λάστιχα, κρατώντας στα χέρια του έναν φακό για να δει, εάν υπάρχει φωτιά. Τη στιγμή, όμως, που πλησίασε έσκασε μπροστά του το λάστιχο με αποτέλεσμα την ώθησή του πάνω σε τοίχο, όπου και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο κόσμος που είχε πάει στο σημείο λόγω των έντονων θορύβων που ακούγονταν και ο βοηθός του έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.