Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερίζουν Ωρεοί και Καμάρια για το αρχαιολογικό μουσείο Β. Εύβοιας

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 12:29
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Οι σύλλογοι των Ωρεών Ευβοίας δια μέσω της διασυλλογικής επιτροπής, που έχει συσταθεί υπέρ της Ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς, αντιδρούν έντονα στην απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικητιάδη σε σχετική ερώτηση που έθεσε στην Βουλή για το ζήτημα Ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως αναφέρουν δεν είναι δυνατό να δεχτούν εκπτώσεις στον πολιτισμό και σε καμία περίπτωση ο πολιτισμός και η ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να είναι ένας απλός «προϋπολογισμός» με μοναδικό κριτήριο το μικρότερο κόστος σε χρήματα.

Επιμένουν στην Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Εύβοιας στους Ωρεούς, επιμένουν και απαιτούν η ανάδειξη των αρχαίων να είναι στο φυσικό τους χώρο, απαιτούν την ίδρυση Μουσείου και όχι Χώρου Φύλαξης.

Τονίζουν, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει και δεν επιθυμούν να υπάρξει αντιδικία με τα Καμάρια, καθώς είναι ενάντια σε τοπικιστικές αντιλήψεις.

Ζητάνε τα αρχαιολογικά ευρήματα να παραμείνουν στο φυσικό τους χώρο και διαμηνύουν ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα τους βρει εκ των προτέρων αντίθετους.

Σχετικό θέμα:

  • Σε ακίνητο στα Καμάρια Ιστιαίας η στέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόρειας Εύβοιας www.servitoros.gr/news/view.php/32011/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.