Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να μη χάσουν τις θέσεις τους λόγω μετακινήσεων οι προϊστάμενοι υπηρεσιών ζητά το ΤΕΕ

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 12:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μπουραντάς Γιώργος με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλη αναφέρεται στα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που έχουν ενταχθεί στη δύναμη του Δήμου Χαλκιδέων και μεταξύ άλλων ζητά να επανέλθουν στις θέσεις προϊσταμένων κατά τη μεταβατική περίοδο, η προϊσταμένη της Πολεοδομίας της τως ΝΑ Εύβοιας και ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ και όλοι οι μεταταχθέντες υπάλληλοι να αντιμετωπιστούν χωρίς διακρίσεις και σύμφωνα με τα προσόντα και τις δυνατότητες που έχουν.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Ο διευρυμένος δήμος Χαλκιδέων που προέκυψε με το σχετικό Νόμο ασκεί νέες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Πολεοδομία, Πρόνοια) και από την ΤΥΔΚ, ενώ και το προσωπικό αυτών των υπηρεσιών μετατάχθηκε κυρίως στο δήμο της πρωτεύουσας, εθελοντικά ή υποχρεωτικά.

Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, το προσωπικό στεγάζεται στους ίδιους χώρους, όπως και πριν από την 1/1/2011, μέχρι να εξασφαλιστούν νέοι χώροι, ενώ όσοι από τους μεταφερθέντες κατείχαν θέσεις προϊσταμένων, συνεχίζουν να τις ασκούν στις νέες υπηρεσίες με τη διαδικασία της αναπλήρωσης βάσει του άρθρου 100 του ΚΚΔΚΥ, μέχρι την επιλογή όλων των νέων προϊσταμένων από τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια των Δήμων.

Όπως προκύπτει από τις εγκυκλίους, όλα αυτά γίνονται, για να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς προβλήματα και για να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής των οργανισμών των Δήμων στα νέα δεδομένα.

Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε ότι οι σχετικές οδηγίες δεν εφαρμόζονται στο νέο Δήμο Χαλκιδέων, αφού οι Προϊστάμενοι της Πολεοδομίας της τέως Ν.Α. και της ΤΥΔΚ που είναι διπλωματούχοι Μηχανικοί Π.Ε. και μέλη του ΤΕΕ δεν ασκούν τις αρμοδιότητες των Προϊσταμένων όπως προβλέπεται. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει μάλλον άτυπα, Μηχανικός ΤΕ που υπηρετούσε και το προηγούμενο διάστημα στο δήμο Χαλκιδέων. Ασκεί αρμοδιότητες προϊσταμένου, χρεώνει έγγραφα, υπογράφει αλληλογραφία κ.α..

Η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής στους δεκάδες μηχανικούς που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ορισμένοι με μεταπτυχιακές σπουδές και κυρίως με πολύτιμη εμπειρία είναι ανεξήγητη.

Οι συνάδελφοί μας διπλωματούχοι μηχανικοί αισθάνονται ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι βάλλεται το επιστημονικό τους κύρος, κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, που ενδεχομένως να έχουν αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και θα πλήξουν το νέο θεσμό, πρέπει να εφαρμοστούν οι οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, να επανέρθουν στις θέσεις προϊσταμένων, κατά τη μεταβατική περίοδο, η προϊσταμένη της Πολεοδομίας της τέως Ν.Α. Ευβοίας και ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ νομού Ευβοίας, ενώ όλοι οι μεταταχθέντες υπάλληλοι να αντιμετωπιστούν χωρίς διακρίσεις και σύμφωνα με τα προσόντα και τις δυνατότητες που έχουν."

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.