Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Ακόμη ένα εργοδοτικό έγκλημα στην Εύβοια"

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 12:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Ανακοίνωση εξέδωσε η γραμματεία Εύβοιας του Π.Α.ΜΕ. με αφορμή τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου Νίκου Λάλου, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Τα ξημερώματα της Παρασκευής η εργατική τάξη της Εύβοιας μέτρησε ένα ακόμη νεκρό στη μακριά λίστα των θυμάτων της τάξης μας. Ο Νίκος Λάλος εργαζόμενος στις επιχειρήσεις Ρουμελιώτη (γερανοί) δολοφονήθηκε όταν το λάστιχο ή η ρόδα του γερανοφόρου οχήματος εκσφενδονίστηκε με δύναμη πάνω του, τη στιγμή που εκτελούσε εργασίες στο όχημα. Το γεγονός συνέβη στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα, σε περιοχή που περνάνε καλώδια υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές. Στη μία φαίνεται να συνέβη ηλεκτρικό τόξο κάτω από τα καλώδια υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ το οποίο προκάλεσε την υπερθέρμανση του φθαρμένου ελαστικού που έσκασε. Στη δεύτερη περίπτωση η ρόδα ή κομμάτι αυτής εκσφενδονίστηκε λόγω φθοράς που είχε προκληθεί είτε στο ελαστικό, είτε στη ρόδα.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η ευθύνη βαραίνει ένα σύστημα το οποίο αναπτύσσεται με βάση το κέρδος και όχι την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο κυνήγι του κέρδους τα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν θέση. Αντίθετα γίνονται περικοπές στη συντήρηση, εντατικοποιείται η εργασία κ.τ.λ.. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η ΔΕΗ ΑΕ η οποία περνάει καλώδια υπερυψηλής τάσης (150.000 Volt) πάνω από κατοικημένη περιοχή και δεν προχωράει στην υπογειοποίησή τους λόγω κόστους.

Από την ίδια πλευρά το κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είτε με κυβερνήσεις ΝΔ δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρήσεων ώστε να λειτουργούν με όχημα το κέδρος την ανταγωνιστικότητα κ.τ.λ..

Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι για να σταματήσουν αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.