Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διατεθειμένος να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ο Θεόδωρος Γιαννούκος

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 13:32
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Η περισυλλογή, η μέριμνα των αδέσποτων ζώων και η λειτουργία του κυνοκομείου είναι μερικές από τις αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν στη νέα Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Γιαννούκος Θεόδωρος με αφορμή το ρεπορτάζ του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Ζωόφιλος Σύλλογος "Το Καταφύγιο" για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του κυνοκομείου της Χαλκίδας, όπου έχουν στοιβαχθεί πάνω από 300 σκυλιά, εκφράζει τη βούλησή του να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" δήλωσε ότι πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο αντικείμενο, ωστόσο, είναι διατεθειμένος να δώσει λύσεις.

Παραδέχτηκε ότι στο κυνοκομείο από μία πρώτη ενημέρωση που είχε, υπάρχει μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων και, επίσης, ορισμένα κλουβιά δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο χώρος είναι καθαρός και τόσο η κτηνίατρος όσο και ο προϊστάμενος με τους τρεις εργάτες προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για τη φύλαξη των ζώων.

Ο κ. Γιαννούκος εξέφρασε την απορία του γιατί δεν επιστρέφουν τα ζώα αφού στειρωθούν και εμβολιασθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αντίθετος στο να παραμένουν φυλακισμένα τα σκυλιά στο κυνοκομείο.

Ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να φορεθούν ειδικά κολάρα στα σκυλιά που ελέγχονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται, τα οποία στη συνέχεια θα αφήνονται ελεύθερα και θα παραμένουν μόνο όσο κρίνονται επικίνδυνα.

"Δεν είμαι -είπε- της λογικής να φυλακίζουμε τα ζώα".

Ανέφερε, ακόμα, ότι άμεσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, καθώς τον Ιούνιο λήγει η 4ωρη σύμβαση της κτηνιάτρου και οι 8μηνες συμβάσεις των τριών εργατών.

Όσο για το κόστος λειτουργίας του κυνοκομείου δήλωσε, ότι απαιτούνται 100.000 ευρώ το χρόνο για τροφές και φάρμακα.

Σε κάθε πάντως περίπτωση δεν θα πρέπει και οι πολίτες που ενοχλούνται από την παρουσία και μόνο των σκύλων ή από το γάβγισμα να ζητούν από το Δήμο να παρέμβει, ούτε και να καταφεύγουν στη λύση των δηλητηριάσεων καθώς θεωρείται έγκλημα και θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

Σχετικό θέμα:

  • Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας: "Ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα της πόλης και του κυνοκομείου" www.servitoros.gr/news/view.php/32060/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.