Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας: "Ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα της πόλης και του κυνοκομείου"

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, 12:42
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Έκκληση απευθύνει ο Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών περίθαλψης και φύλαξης αδέσποτων ζώων στο κυνοκομείο Χαλκίδας, όπου, όπως αναφέρουν, σήμερα φιλοξενούνται 300 ζώα σε άθλια κατάσταση.

Ο Σύλλογος ζητά βοήθεια, γιατί, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: "ο Δήμαρχος της Χαλκίδας δεν ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα της πόλης του και πολύ περισσότερο για τα ζώα του δικού του κυνοκομείου".

Αυτό που προτείνει ο Σύλλογος είναι:

  • "1) Να κατασκευαστεί το κυνοκομείο και να γίνει ένα κανονικό καταφύγιο.
  • 2) Να ανοίξουν τις πόρτες να φύγουν τα ζώα εάν δεν κατασκευαστεί.

Τα αδέσποτα ζώα σίγουρα δεν έχουν μέλλον στο δρόμο αλλά μπορεί έστω το 10% να τα καταφέρει. Τουλάχιστον, στο δρόμο θα έχουν κάπου να κρυφτούν από το κρύο ή από τη ζέστη το καλοκαίρι. Πολλά ζώα στο κυνοκομείο χάνουν τη ζωή τους από πνευμονία το χειμώνα και θερμοπληξία το καλοκαίρι.

Τα κλουβιά του κυνοκομείου είναι χωρίς οροφή με αποτέλεσμα τα σκυλιά να υποφέρουν από το κρύο, το χίονι, τη βροχή ή τη ζέστη. Όλα είναι χωρίς οροφή εκτός από 20 μόνο κλουβιά.

Το μεγαλύτερο κλουβί στο κυνοκομείο είναι 4 τ.μ. και έχει μέσα πάνω από πέντε σκυλιά και σίγουρα δεν μπορούν να χωρέσουν όλα σε ένα πλαστικό σπιτάκι. Τα υπόλοιπα κλουβιά είναι 1χ1, τα οποία δεν έχουν οροφή αλλά ούτε και σπίτι.

Ο χώρος των κλουβιών είναι μικρός και συνέχεια γίνονται συγκρούσεις. Όσα σκυλιά δεν χωρούν στα κλουβιά είναι ελεύθερα στο χώρο αλλά δεν έχουν σπίτια και προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από 2 φορτηγά που υπάρχουν στο κυνοκομείο.

Ο αριθμός έχει ξεπεράσει το όριο αφού φιλοξενεί 300 περίπου σκυλιά, γι' αυτό το λόγο το κυνοκομείο χρειάζεται επέκταση και βελτίωση χώρου με στέγαστρα και σπιτάκι".

Αφού κάνει τη συγκεκριμένη περιγραφή ο Ζωόφιλος Σύλλογος, ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον Δήμαρχο για να τον πιέσουν να ενδιαφερθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στο κυνοκομείο του Δήμου.

Η κα Χαϊνά δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι στο παρελθόν σε συναντήσεις που είχαν με τον Δήμαρχο η απάντηση που έλαβαν ήταν "εσείς που τα αγαπάτε να βρείτε χρήματα να πάτε να το φτιάξετε".

Πρόσθεσε ότι "εδώ και τρία χρόνια η δημοτική αρχή περιμένει ένα κονδύλι 180.000 ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη".

Κατήγγειλε, επίσης, ότι δηλητηριάζονται αδέσποτα ζώα με φόλες σε πολλές περιοχές της Χαλκίδας, ακόμα και κατοικίδια, και κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Αυτή τη στιγμή, είπε η κα Χαϊνά, δεν εφαρμόζεται ο νόμος βάσει του οποίου, τα αδέσποτα ζώα θα πρέπει να στειρώνονται, να εμβολιάζονται και να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά τα κρατάνε στο κυνοκομείο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.