Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: "Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τις προεκλογικές προσλήψεις στη Λάρκο"

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 11:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

«Περί άλλα τυρβάζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης», δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας απάντηση σε ερώτησή του, η οποία αφορούσε σε καταγγελία για προεκλογικές προσλήψεις στην εταιρεία Λάρκο με σύσταση του τότε υποψηφίου και νυν Δημάρχου Διφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμου Ιωάννη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε, ότι ο κ. Σαχινίδης αποφεύγει να ασχοληθεί με την ουσία του θέματος, αφήνοντας αναπάντητα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

  • Βάσει ποιων διατάξεων ή σχετικής προκήρυξης η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να προσλάβει προσωπικό;
  • Σύμφωνα με ποιο οργανόγραμμα η εταιρεία έχει διαπιστώσει τις ανάγκες σε προσωπικό;

Ο κ. Σαχινίδης περιορίστηκε να απαντήσει τα εξής: «Η εταιρεία, τόσο τα Μεταλλεία Εύβοιας όσο και στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, απασχολεί το ελάχιστο προσωπικό της τελευταίας πενταετίας, παρότι έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική ισχύ.

Ωστόσο, οι ανάγκες της εταιρείας σε έμψυχο δυναμικό προσδιορίζονται γενικά βάσει του προγραμματισμού της παραγωγής, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τις διεθνείς διαμορφούμενες χρηματιστηριακά τιμές του νικελίου και την απορρόφηση του προϊόντος, καθώς και βάσει της εκάστοτε επιτυγχανόμενης βελτίωσης της παραγωγικότητας, καλύπτονται δε σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και ουδέποτε με κομματικά κριτήρια».

Ο βουλευτής τόνισε, ότι "ο υφυπουργός όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματά του, αλλά όσα αναφέρει έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων για προσλήψεις διοικητικών στελεχών με κομματικά κριτήρια και για δημιουργία «δόκιμων εργοδηγών»".

Σχετικό θέμα:

  • Απαντήσεις ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου για "προεκλογικές αιτήσεις ανέργων στη ΛΑΡΚΟ με σύσταση Μπουροδήμου" www.servitoros.gr/news/view.php/31015/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.