Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Απαντήσεις ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου για "προεκλογικές αιτήσεις ανέργων στη ΛΑΡΚΟ με σύσταση Μπουροδήμου"

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας απαντήσεις όσον αφορά στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ, κρατικών συμφερόντων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει, ότι με βάση στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του, ο υποψήφιος στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμος, ο οποίος είναι στέλεχος της εταιρείας με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου έχει στείλει περίπου 450 ανέργους στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις πρόσληψης.

Ο βουλευτής ζητά μεταξύ άλλων να ενημερωθεί για το εάν προτίθενται να ελέγξουν τη διοίκηση της εταιρείας «για μία ενέργεια που σκοπό έχει να ευνοήσει έναν υποψήφιο σε μία εποχή που η ανεργία και η οικονομική ανέχεια μαστίζει τη νεολαία και τα ελληνικά νοικοκυριά», καθώς και για το ποια είναι η προκήρυξη με βάση την οποία η διοίκηση προτίθεται να προσλάβει προσωπικό.

Στην ερώτηση ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει τα εξής: «Όπως γνωρίζουμε στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων μεταξύ των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Τ.Α είναι ο συνδυασμός του Ιωάννη Μπουροδήμου (με επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι στέλεχος με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ κρατικών συμφερόντων η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσσαπία του νομού Εύβοιας.

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σε γνώση μου, ο υποψήφιος κος Μπουροδήμος και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της εταιρείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει στείλει περίπου 450 ανέργους στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ ΓΜΑΕ οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις πρόσληψης.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  • 1. Βάσει ποιών διατάξεων ή σχετικής προκήρυξης η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να προσλάβει προσωπικό;
  • 2. Σύμφωνα με ποιο οργανόγραμμα η εταιρεία έχει διαπιστώσει τις ανάγκες σε προσωπικό;
  • 3. Πότε προτίθεστε να ελέγξετε τη διοίκηση της εταιρείας για μία ενέργεια που σκοπό έχει να ευνοήσει έναν υποψήφιο σε μία εποχή που η ανεργία και η οικονομική ανέχεια μαστίζει τη νεολαία και τα ελληνικά νοικοκυριά;».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.