Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 11:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτης Μέρκος, στις 19 Ιανουαρίου, στις περιοχές της Μεσσαπίας, όπου έχουν απορριφθεί μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων στερεών βιομηχανικών αποβλήτων αναφέρεται ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Γαία".

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι μετέβησαν στην εταιρεία Μελιγγόνη & Σια Ο.Ε.Β.Ε, η οποία εδρεύει στον Βατώντα Νέας Αρτάκης και διαπίστωσαν, σύμφωνα με το Σύλλογο, την ύπαρξη τεράστιων σωρών βιομηχανικών αποβλήτων στον αύλειο χώρο της κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

"...η εταιρεία Μελιγγόνη έχει βρεθεί ένοχη για πολλές σοβαρές παραβάσεις και κυρίως για την αδιαφανή διαχείριση των τοξικών της αποβλήτων, με συνέπεια η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Εύβοιας να εκδώσει απόφαση "επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της" (7 Ιανουαρίου 2010).

Ωστόσο, έχουμε πληροφορίες ότι σχεδιάζεται η επαναχορήγηση άδειας λειτουργίας στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα κατά παράβαση της νομοθεσίας. Ως προς τούτο το ενδεχόμενο, η κυρία Καραβασίλη δεσμεύθηκε απέναντί μας ότι θα επιληφθεί η ίδια του θέματος, προκειμένου να μην επιτραπεί η παράνομη επαναλειτουργία της μονάδας".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.