Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδηλώσεις για την εορτή των τριών Ιεραρχών

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 11:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στις 30 Ιανουαρίου ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά και πανηγυρίζει την σύναξη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Τοπική Εκκλησία έχει προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις:

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ., στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού θα λάβει χώρα Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Βορείου Ευβοίας, κατά την διάρκεια της οποίας Χορός Ιεροψαλτών του παραρτήματος της Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως θα αποδώσει Ύμνους της Εορτής των Τριών Ιεραρχών και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, θα μιλήσει με θέμα: "Ο παιδαγωγός στη Θεολογία των τριών Ιεραρχών" Μετά τη λήξη της Εκδήλωσης θα παρατεθεί δεξίωση στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το πρωί, σε συνεργασία με όλα τα Σχολεία θα πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός των μαθητών σε όλες τις Ενορίες.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, το πρωί, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού ο επίσημος Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, με Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και στην οποία θα παρευρεθούν οι Εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες από τους μαθητές των Σχολείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο θεολόγος κ. Αναστάσιος Βάχος - τ. Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα δεξιωθεί τους εκπαιδευτικούς στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.