Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι σταθερή η θέση της ΝΔ ενάντια στις ολιγοπωλειακές καταστάσεις στα ΜΜΕ»

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 11:57
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Συζητήθηκαν εργασιακά ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και το θέμα της αναγνώρισης των ενημερωτικών ιστοσελίδων και η ένταξη όσων εργάζονται στο Διαδίκτυο στα μητρώα της Ένωσης Συντακτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απόσυρση του άρθρου 67 που ορίζει την ασφάλιση των εργαζομένων στο Διαδίκτυο και την είσπραξη του αγγελιοσήμου από τη διαφήμιση.

Επίσης, ζητήθηκαν μέτρα στήριξης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα δεινά, που προκαλεί το φαινόμενο της «φούσκας» που έσκασε στο χώρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σταθερή η θέση της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στη διαμόρφωση ολιγοπωλειακών καταστάσεων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Το θεωρούμε πρωτίστης σημασίας ζήτημα Δημοκρατίας.

Η εικόνα που επικρατεί στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης είναι ζοφερή, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει και τον ελληνικό Τύπο. Όπως επισημάνθηκε η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί δραστικά, εφημερίδες κλείνουν, δημοσιογράφοι απολύονται. Ήδη 600 μέλη της Ένωσης είναι χωρίς εργασία, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στο 20%.

Οι δύσκολοι καιροί επιτάσσουν τη συνεργασία όλων με απώτερο στόχο τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των Μέσων Ενημέρωσης κυρίως των περιφερειακών, που οδηγούνται στην εξαφάνιση.

Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έθεσε, επίσης ζητήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διαφήμισης στην ΕΡΤ, για την κατάργηση των καταχωρήσεων των ισολογισμών στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και για τη λειτουργία των δημοτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών με βάση τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης».

Συνάντηση με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων


Στη φωτο διακρίνονται: στο κέντρο ο Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος Γρ. Τριανταφυλλόπουλος της ΕΙΗΕΕ και από αριστερά ο αντιπρόεδρος Λουκάς Καραγάτσος, ο γραμ. Καφφές Σπ. και η ταμίας Μπάρκα Αναστασία.

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ του κόμματος κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, στην έδρα της Ένωσης, στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται σε μία κρίσιμη καμπή για τα επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες των ημερησίων επαρχιακών εφημερίδων και κυρίως το αίτημα της Ένωσης για σημαντικές βελτιώσεις στο Ν. 3548/07, που αφορά στην καταχώρηση δημοσιεύσεων των Φορέων του Δημοσίου στο νομαρχιακό και τοπικό Τύπο.

Ζητούμενο είναι η θωράκιση και ενίσχυση των επαρχιακών εφημερίδων ειδικά κατά τη σημερινή δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της ΝΔ και είχε στόχο την εξεύρεση τρόπων καλύτερης οργάνωσης και ανάδειξης του ρόλου των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί.

Είναι σημαντικό να βελτιωθεί ο νόμος, που διέπει τις περιφερειακές εφημερίδες, να καταστεί πιο ουσιαστικός και λιγότερο γραφειοκρατικός και εκτός από τις υποχρεώσεις να κατοχυρώνονται από την πλευρά της πολιτείας τα έσοδα, που αναλογούν στον επαρχιακό Τύπο.

Προς την κατεύθυνση αυτή παραμένει το αίτημα διατήρησης των θετικών άρθρων για τις καταχωρήσεις των δημοσιεύσεων Φορέων και υλοποίησης της υπόσχεσης για την κρατική διαφήμιση, με την απόδοση του 30% της διαφημιστικής δαπάνης.

Παράλληλα, απαιτείται από την πλευρά της Κυβέρνησης να ληφθεί γενναία απόφαση για δανειοδότηση των επαρχιακών εφημερίδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.