Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Θεόδωρος Γιαννούκος: "Παράνομη η λειτουργία λαϊκής το Σάββατο στο Πάρκο του Λαού"

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, 14:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Σε γόρδιο δεσμό τείνει να εξελιχθεί το θέμα της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, τον οποίο καλείται να λύσει η Δημοτική Αρχή, που λόγω Καλλικράτη, είναι πλέον η αρμόδια.

Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι, ότι η πλειοψηφία των μελών των σωματείων λαϊκών αγορών Εύβοιας εμμένει στην απόφαση για αποχή από τη λαϊκή του Σαββάτου στο νέο χώρο.

Επίσης, στις 22 Ιανουαρίου θα πάρουν την τελική απόφαση για την πραγματοποίηση πορείας στους δρόμους της πόλης.

Στο μεταξύ, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για το εάν στη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τους προτάθηκε να μεταφερθούν για δύο μήνες στο Πάρκο του Λαού και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη νέα απόφαση που θα αφορά συγκεκριμένες τοποθεσίες, για τις οποίες συμφωνούν όλες οι πλευρές για διάστημα ενός έτους.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" εκ μέρους των σωματείων λαϊκών αγορών Εύβοιας και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας κ. Γιαννούκος Θεόδωρος εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο ο Δήμαρχος έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν τον άκουσε.

Εκείνο που τόνισε ο κ. Γιαννούκος είναι ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας ενδεχόμενης απόφασης για προσωρινή λειτουργία στο Πάρκο του Λαού, όπου γίνεται η λαϊκή της Τρίτης για την οποία υπάρχει σχετική απόφαση.

Με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσαμε -είπε- να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο, επίσης, παράνομα, μη εφαρμόζοντας την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, από τη στιγμή που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να υποβάλλει μήνυση.

"Ποιος θα δώσει εντολή για στήσιμο παράνομης λαϊκής το Σάββατο στο Πάρκο του Λαού" είναι η απορία που διατύπωσε ο κ. Γιαννούκος και πρόσθεσε, ότι η γενική συνέλευση και η πλειοψηφία θα λάβει σχετικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της αποχής, έως ότου έρθει ξανά προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού προηγουμένως αποφανθεί η Δημοτική Κοινότητα και η Ποιότητα Ζωής.

Ζητούμενο, εν τω μεταξύ, είναι εάν θα πρέπει να συσταθεί και γνωμοδοτική επιτροπή, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μέχρι την ώρα της δημοσίευσης του θέματος δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο κ. Ζεμπίλη, το γραφείο του οποίου είχαμε ενημερώσει.

Αλλωστε και ο κ. Γιαννούκος μας παρέπεμψε στον κ. Ζεμπίλη για να απαντηθεί από τον ίδιο, εάν πρότεινε ως προσωρινή λύση το χώρο στο Πάρκο του Λαού ή προτάθηκε από κάποιον άλλο.

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.