Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνομωσία για την απένταξη του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ καταγγέλλει ο Κώστας Μαρκόπουλος

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 12:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Επανέρχεται στο θέμα της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Μαρκόπουλος Κώστας μετά τη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή σχετικής ερώτησής του, καθώς υπάρχουν νέες εξελίξεις στο θέμα.

Ο κ. Μαρκόπουλος χαρακτηρίζει "ψεύτη" τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη γιατί ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είναι δεσμευμένα και ότι η όποια κωλυσιεργεία οφείλεται στην εμπλοκή με το οικόπεδο. Επίσης, καταφέρεται εναντίον της γενικής γραμματέας της Περιφέρειας κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου, την οποία υποδεικνύει ως πρωταγωνίστρια και εκτελέστρια μιας οργανωμένης συνομωσίας με στόχο την απένταξη από το ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ο κ. Μαρκόπουλος γνωστοποιεί έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2010 προς τη ΔΕΠΑΝΟΜ το οποίο αφορά στην απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης του έργου: "Μελέτη-Κατασκευή-Εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας", δαπάνης 68.142.100 εκ. ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στον κωδικό θεματικής ενότητας "Υποδομές Υγείας".

Ως λόγοι απόρριψης της αίτησης αναφέρονται οι εξής: "...οι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν στις 16 Νοεμβρίου του 2004 από τη Διεύθυνση Χωροταξίας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και ισχύουν για 4 χρόνια. Αρα έχουν λήξει από την 16/11/2009".

Επίσης, "δεν υπάρχει υποέργο αρχαιολογίας ενώ σύμφωνα με την απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το έργο της ανάδειξης των αρχαιοτήτων θα πραγματοποιηθεί με αυτεπιστασία από την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Κατά συνέπεια το αρχαιολογικό κομμάτι θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στο έργο σαν ξεχωριστό υποέργο...Εν προκειμένω δεν υποβλήθηκε μελέτη κατασκευής και εξοπλισμού ούτε προδιαγραφές. Υπάρχει όμως η απόφαση έγκρισης των μελετών. Επίσης, δεν υποβλήθηκε προϋπολογισμός- τεκμηρίωση κόστους. Δεν προσκομίσθηκε η οικοδομική άδεια ή το αποδεικτικό κατάθεσής της και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι βασικές μελέτες εφαρμογής θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2010 και θα έπρεπε να έχουν προσκομισθεί οι εγκρίσεις τους."

Ο κ. Μαρκόπουλος κάνει λόγο για "αστείες δικαιολογίες που θα μπορούσαν να διορθωθούν σε 2-3 μήνες" και προσθέτει:

"Το χειρότερο όλων είναι, ότι όπως φαίνεται από την πρόσκληση υποβολής προτάσεων που έγινε 26 Νοεμβρίου, μόνο μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2010 υποβάλλονται προτάσεις έργων. Έτσι είναι φανερό ότι η απόρριψη του Νοσοκομείου Χαλκίδος έγινε 17 Νοεμβρίου για να μην προλάβει να γίνει διόρθωση των μη ουσιαστικών, αλλά τυπικών ελλείψεων.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί μια πολύ καλά οργανωμένη συνωμοσία για να εξαφανιστεί από τα έργα του ΕΣΠΑ το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας που είναι όνειρο και απαίτηση πολλών ετών.

Πρωταγωνιστής και εκτελεστής είναι η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, μια περαστική που συμπεριφέρεται σαν πολιτικάντης παλαιάς κοπής.

Επέλεξε τον καταλληλότερο χρόνο, αυτό των Αυτοδιοικητικών εκλογών και μετά, που οι υπηρεσίες και οι εκλεγμένοι άρχοντες έχουν χαλαρώσει ώστε να προβεί στην ασυγχώρητη ενέργειά της.

Χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του Νομού. Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να διορθώσει όσα κακώς κείμενα υπήρχαν. ..

Είναι πολιτικά απαράδεκτη και αυτή και η πολιτική της ηγεσία. Ο αυταρχισμός τους και η αδιαφορία τους είναι χαρακτηριστική και προκλητική. Για το ΠΑΣΟΚ έχουν χαθεί οριστικά η ευαισθησία και η δημοκρατική συνεννόηση. Όλα έχουν χαθεί στο βωμό του μνημονίου.

Χάθηκαν δουλειές, εισοδήματα. Τώρα χάνονται και οι στόχοι και τα όνειρα για μια καλύτερη ιατρική φροντίδα. Χάθηκε η ελπίδα με αυτή την Κυβέρνηση του Γ.Α.Π. Ας δουν οι πολίτες κατάματα την αλήθεια και ας σκεφθούν λίγο..."

Ο κ. Μαρκόπουλος, όπως αναφέρει, θα επιδιώξει μέσω επιστολής του στους βουλευτές του Νομού να υπάρξει κοινή στάση σχετικά με το θέμα.

Σχετικά θέματα:

  • Υφυπουργός Υγείας: "Δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων" - "δεσμευμένο το ποσό για την κατασκευή του Νοσοκομείου Χαλκίδας" www.servitoros.gr/news/view.php/31360/
  • Μπουραντάς: "Κακώς εμπλέκουν το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο θέμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας" www.servitoros.gr/news/view.php/31345/
  • Να διασφαλιστεί η έκταση για το Νοσοκομείο Χαλκίδας ζητά ο Συμεών Κεδίκογλου www.servitoros.gr/news/view.php/31319/
  • Δυσμενής εξέλιξη για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας www.servitoros.gr/news/view.php/28991/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.