Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας στο επίκεντρο της ομιλίας του Συμεών Κεδίκογλου

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 11:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στο θέμα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας αναφέρθηκε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό του 2011.

Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση και οριστική λύση για το θέμα του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας και της παραχώρησης του οικοπέδου και ζήτησε από του βήματος μία από κοινού συνάντηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

Χαρακτήρισε την εξέλιξη στο έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου ως ενδεικτικό παράδειγμα της παθογένειας του ελληνικού δημοσίου, καθώς έχει εξαγγελθεί από δύο πρωθυπουργούς αλλά και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, και σήμερα -παραμονές του 2011- δεν έχει διασφαλίσει ακόμα το οικόπεδο για να ξεκινήσει.


Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε: "Ένα οικόπεδο που χρειάζεται να μεταβιβαστεί από έναν φορέα του δημοσίου τομέα, ένα υπουργείο, προς έναν άλλον φορέα της γενικής κυβέρνησης. Σαν αποτέλεσμα ούτε νοσοκομείο και υπηρεσίες έχουμε, ούτε τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί από ΕΣΠΑ και κοινοτικούς πόρους απορροφούνται και παράλληλα, το εξοργιστικό είναι ότι δύναται ο ανάδοχος να ζητήσει αποζημίωση για την καθυστέρηση, καθώς έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με το δημόσιο από το Μάρτιο του 2009.

Θεωρώ ότι είναι ζήτημα αρχής και ηθικής τάξεως, γιατί δεν μπορούμε από τη μία να επιβάλλουμε σκληρά μέτρα και από την άλλη να αναγκάζεται το δημόσιο να καταβάλει μεγάλα ποσά σε εργολάβους από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Είναι προφανές ότι είναι από τις περιπτώσεις που χρειάζεται καλύτερος συντονισμός. Και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία κάνω έκκληση στα εμπλεκόμενα υπουργεία να συναντηθούν από κοινού εκ νέου."

Να συνεισφέρουν οι έχοντες

Επί του προϋπολογισμού, ο Συμέων Κεδίκογλου ανέφερε ότι: "Οι Έλληνες πολίτες έχουν σηκώσει όλο το βάρος και δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερο. Θα πρέπει να συνεισφέρουν παραπάνω και οι έχοντες αυτού του τόπου. "

Kαι πρόσθεσε: "Αλλωστε, όταν το ίδιο το ΔΝΤ λέει σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επωμιστούν και οι πλουσιότεροι περισσότερα βάρη, εκεί θα πρέπει να «κάψουμε λίπος» και είναι φανερό ότι θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση για παράδειγμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής".

Όσον αφορά στο αίτημα, να αποδίδονται και ποινικές ευθύνες σε όσους καταχράστηκαν χρήματα του ελληνικού λαού σημείωσε: «πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, γι ' αυτό πρέπει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.