Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ποια είναι η αλήθεια για τη χωματερή Νεοχωρίου;

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010, 11:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της αντιπολίτευσης και του δημάρχου στο Δήμο Αυλώνος, καθώς το τελευταίο διάστημα ασκείται σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η αντιπολίτευση επιτίθεται κατά του κ. Κατσούλη, τον οποίο κατηγορούν ότι ακολουθεί "βερμπαλιστική τακτική, διανθισμένη με ψευδολογία, για να εξιλεωθεί για την 8χρονη δημαρχία του".

Η ανακοίνωση του κ. Κατσούλη αναφορικά με το κλείσιμο της χωματερής Νεοχωρίου προκάλεσε νέους διαξιφισμούς και χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση ως "μία από τις γνωστές πομφόλυγές του".

Η αντιπολίτευση αναφέρει τα εξής: "Στη συνήθη βερμπαλιστική τακτική, διανθισμένη με ψευδολογία, καταφεύγει και πάλι ο κ. Κατσούλης, προσπαθώντας να εξιλεωθεί για την 8χρονη δημαρχία του.

Η ανακοίνωση του για το κλείσιμο της χωματερής του Νεοχωρίου είναι μία από τις γνωστές πομφόλυγες του.

Ξεκινάει με το ψέμα ότι η χωματερή κλείνει στις 30 Δεκεμβρίου, με το τέλος της θητείας του, ενώ, σύμφωνα με την απόφαση η χωματερή κλείνει στις 23 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν λήξει η θητεία του.

Αν ήταν ευθύς, αντί να καλεί τους Νεοχωρίτες σε περιφρούρηση από την 1/1/2011 θα τους καλούσε από τις 24/12/2010.

Θα έπρεπε να έχει φροντίσει πρώτα την μεταφορά των απορριμμάτων και στη συνέχεια να κάνει τελετή για το κλείσιμο της χωματερής. Αλλά τέτοιες ικανότητες ποτέ δεν είχε ο κ. Κατσούλης.

Συνεχίζει με την ψευδή αναφορά ότι «είχε εκπονηθεί μελέτη για την προμήθεια κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης για την μεταφορά στον ΧΥΤΑ της Κεντρικής Εύβοιας». Να μας την δείξει εάν την έχει.

Γιατί το μόνο που έκανε ήταν η σύνταξη ενός τεχνικού δελτίου για αγορά κοντέϊνερ, στις 4 Οκτωβρίου 2006, παραμονές των δημοτικών εκλογών. Τότε ο κ. Κατσούλης συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα: Να υποβάλλει ο Δήμος τεχνικό δελτίο για την αγορά κοντέϊνερ, στο οποίο υποτίθεται ότι θα φορτώναμε τα απορρίμματα όλου του Δήμου και θα τα μεταφέραμε στο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας.

Το ίδιο βράδυ, κραδαίνοντας την απόφαση αυτή, έκανε προεκλογική ομιλία στο Νεοχώρι, όπου δήλωνε ότι έλυσε το πρόβλημα σας χωματερής στο Νεοχώρι και πως μέσα σε τρεις μήνες θα έκλεινε οριστικά την χωματερή. Τα ίδια έγραφε και στη προεκλογική εφημερίδα του «Κλείνει οριστικά στο τέλος του 2006 η χωματερή του Νεοχωρίου».

Όλα αυτά ήταν ένα καλοστημένο προεκλογικό κόλπο εξαπάτησης των Νεοχωριτών. Η χωματερή έζησε και βασίλευσε όλη την περίοδο της δημαρχίας Κατσούλη. Δεν κλείνει από τους αγώνες του κ. Κατσούλη, αλλά επειδή το επέβαλε η Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Επίσης ο ισχυρισμός του κ. Κατσούλη ότι «Δυστυχώς η δημοτική αρχή της Χαλκίδας δεν δέχθηκε τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Αυλώνος στον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας» είναι ψεύτικος.

Ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι του αρνήθηκε κάτι τέτοιο ο κ. Ζεμπίλης ή έστω το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας. Το μόνο που έλεγε ήταν ότι έχει προφορική συμφωνία, με τον δήμαρχο Αναγνωστάκη, που τότε έχασε εκλογές και δεν τήρησε την υπόσχεση του μέχρι το τέλος του 2007 που παρέμεινε Δήμαρχος.

Η αλήθεια είναι ότι η χωματερή του Νεοχωρίου έγινε η μοναδική χωματερή του Δήμου Αυλώνος επί των ημερών του κ. Κατσούλη και χάρις στις ενέργειες του κ. Κατσούλη.

Προφανώς οι Ερινύες οδηγούν τη γραφή του σε αυτές τις αναλήθειες. Είναι όμως γεγονός ότι τρίτη φορά δεν μπόρεσε να κοροϊδέψει τους Νεοχωρίτες. Το απέδειξαν οι σταυροί προτίμησης που πήρε στο Νεοχώρι στις τελευταίες εκλογές, όταν, ως περιφερειακός σύμβουλος, τόλμησε να εκτεθεί στο σταυρό προτίμησης".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.