Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το ΚΚΕ στηρίζει την απαίτηση να παραμείνει η ΔΟΥ στην Κάρυστο

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010, 11:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στο θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου, που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων αναφέρονται σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του Νομού, κ. Μαρίνος Γιώργος.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Η ΔΟΥ Καρύστου καλύπτει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Εύβοιας (Κάρυστο, Μαρμάρι, Στύρα, χωριά Κάβο Ντόρο έως και τα χωριά του Αλμυροπόταμου) και δέχεται 8.000 δηλώσεις εισοδήματος το χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα (σε εφημερίδα της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου 2010) η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου. Οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται από την αντίστοιχη υπηρεσία της Κύμης ή της Χαλκίδας. Η κατάσταση αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η περιοχή της Καρυστίας απέχει πολλά χιλιόμετρα από τις παραπάνω πόλεις και η μετάβαση είναι δύσκολη και το κόστος μεταφοράς μεγάλο.

Ήδη η υπηρεσία έχει προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν οχτώ 8 υπάλληλοι μαζί με τον προϊστάμενο ενώ οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας είναι 20 και συνεπώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Το ΚΚΕ στηρίζει τη θέση, την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην Κάρυστο γιατί η κατάργησή της θα δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της νότιας Ευβοίας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΟΥ Καρύστου;
  • Σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στη ΔΟΥ Καρύστου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό;".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.