Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερώτηση για την τρομοκρατία και απολύσεις στη Σέλμαν

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010, 11:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ η οποία αφορά στην επιχείρηση Σέλμαν στο Βασιλικό, ζητώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Η εταιρεία Alfawood στο εργοστάσιο Σέλμαν, στο Βασιλικό Χαλκίδας, συνεχίζει τις απολύσεις που έχουν φτάσει τις 120 και παρεμβαίνει στη λειτουργία του Σωματείου.

Την περίοδο των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις (Μάη - Ιούνη 2010), χρησιμοποίησε κάθε είδους απεργοσπαστικά μέσα. Πρόσφατα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι πρώτοι 20 απολυμένοι της εταιρείας και ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η εταιρεία να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, τους πήρε πίσω και απέλυσε άλλους 22 εργαζόμενους.

Σ' αυτές τις άθλιες για τους εργαζόμενους συνθήκες η εταιρεία Alfawood έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Σέλμαν εδώ και ενάμιση μήνα, χρωστάει δηλαδή την εξόφληση του μήνα Οκτώβρη και ολόκληρο το μήνα Νοέμβρη.

Είναι φανερό ότι η εργοδοσία αξιοποιεί τόσο το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις απολύσεις, όσο και την γενικότερη πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και την επίθεση κατά των εργαζομένων.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι απολύσεις στο εργοστάσιο Σέλμαν και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι;
  • Σε τι ενέργειες θα προβεί για να υποχρεωθεί η εταιρεία Alfawood να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.