Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δρώμενα του δωδεκαημέρου από το Σύλλογο "Τ' Αλωνάκι"

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010, 14:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με κάλαντα, χορό, τραγούδι και δρώμενα του δωδεκάμερου τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου «τ' αλωνάκι» αποχαιρέτησαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, το 2010. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, εκατοντάδες μέλη του συλλόγου, βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης μας, χορεύοντας, τραγουδώντας και κερνώντας όλο τον κόσμο τσίπουρο και γλυκά.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία «τ' αλωνάκι», τα μέλη του συλλόγου τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και χόρεψαν τα ρουγκάτσια, το ντιβιτζή, τη γκαμήλα και άλλους χορούς του δωδεκαήμερου, κάτω από τους ήχους του κλαρίνου, της γκάιντας, της τσαμπούνας, του βιολιού, του ταμπούρλου, του λαούτου και του κεμετζέ. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν χρώμα από τις παραδοσιακές φορεσιές, δίνοντας, έτσι μία χριστουγεννιάτικη, γιορτινή χροιά.

Τα βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη σχολή πεζικού. Η νεοσυσταθείσα ομάδα του δημοτικού τραγουδιού τραγούδησε κάλαντα και τα μέλη του συλλόγου διασκέδασαν παραδοσιακά μέχρι αργά το βράδυ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων παιδιά του συλλόγου τραγούδησαν κάλαντα στη γειτονιά τους και σε κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.