Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Τα δάνεια του δήμου Αυλώνος υπερβαίνουν το 60% των εσόδων του"

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010, 11:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με αιχμή του δόρατος το έργο του βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Αυλώνος δίνεται, μετά και τα όσα απάντησε ο Δήμαρχος κ. Κατσούλης στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Ο συνδυασμός "Ενότητα-Όραμα-Δημιουργία για το Δήμο Αυλώνος" επανέρχεται σχολιάζοντας τα όσα απάντησε ο κ. Κατσούλης κάνοντας λόγο για "αναλήθειες" και "αερολογίες" τις οποίες αποδίδει στην προσπάθεια του Δημάρχου "να καλύψει την πραγματικότητα", κάτι που θεωρούν, ότι αποτελεί "πάγια τακτική του".

Με νέα ανακοίνωσή τους θέτουν σειρά ερωτημάτων, όπως πότε ενημερώθηκε ότι τμήμα του βιολογικού κατασκευάζεται σε ξένο οικόπεδο, γιατί δεν ενήργησε προς την κατεύθυνση διόρθωσης του προβλήματος και γιατί δεν έλυσε το θέμα από τον Αύγουστο που υπέγραψε τη σύμβαση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που δεν υπήρχε απαγόρευση λήψης αποφάσεων.

Τον κατηγορούν, επίσης, ότι ψεύδεται αναφορικά με το ότι το δάνειο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου είναι σε εξέλιξη γιατί, όπως υπογραμμίζουν, "η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να δανειστεί αφού τα δάνεια του Δήμου Αυλώνος υπερβαίνουν το 60% των εσόδων του".

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Δεν είναι απορίας άξιο, που και την ύστατη στιγμή της αποχώρησης του από τον Δήμο Αυλώνος, ο κ. Κατσούλης εμφανίζεται να προσπαθεί να καλύψει με αερολογίες και αναλήθειες την πραγματικότητα. Ήταν πάντα η πάγια τακτική του. Η απάντηση του στη συγκεκριμένη καταγγελία μας δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Αποφεύγει λοιπόν να απαντήσει: Πότε έμαθε ότι τμήμα του βιολογικού του Δήμου Αυλώνος κατασκευάζεται σε ξένο ακίνητο;

Γιατί δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση; Γιατί δεν έλυσε το θέμα από τον Αύγουστο που υπέγραψε την σύμβαση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που δεν υπήρχε απαγόρευση λήψης αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είναι τόσο απλό το θέμα;

Πόσα χρήματα γυρεύει ο ιδιοκτήτης του γειτονικού ακινήτου για να το μεταβιβάσει στο Δήμο;

Εάν είναι υπέρογκη η απαίτηση του μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση ή μέχρι να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση θα έχει χαθεί ο ΘΗΣΕΑΣ;

Ακόμα, είναι ψέματα ότι «Η αίτηση της ΔΕΥΑ για σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βρίσκεται σε εξέλιξη».

Γνωρίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος ότι εκεί που μας έφερε από χρέη η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να δανειστεί αφού τα δάνεια του Δήμου Αυλώνος υπερβαίνουν το 60% των εσόδων του.

Σε αυτό το ποσοστό δανεισμού μας οδήγησε η ευκολία του κ. Κατσούλη να συνάπτει δάνεια για να καλύψει την ανικανότητα να βρει χρηματοδοτήσεις.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός Δήμαρχος που για παράδειγμα δανείστηκε για να κατασκευάσει τα γήπεδα Αυλωναρίου και Νεοχωρίου, όταν όλοι οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων πετύχαιναν χρηματοδοτήσεις για περισσότερα γήπεδα".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.