Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νέα απάντηση Κατσούλη στην αντιπολίτευση

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010, 12:02
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Αστοχες και αψυχολόγητες χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης Δημήτρης τα σχόλια της αντιπολίτευσης που αφορούν στη θητεία του και τους χειρισμούς σε μία σειρά ζητημάτων, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων.

Για το λόγο αυτό δίνει "μία τελευταία, όπως επισημαίνει, απάντηση στην αντιπολίτευση", η οποία έχει ως ακολούθως:

"Δεν άξιζε να απαντήσω στις άστοχες αλλά και αψυχολόγητες εξάρσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αυλώνος εάν δεν προκαλούσαν με την διαστρέβλωση των γεγονότων.

Πρώτον: Η χωματερή του Νεοχωρίου κλείνει διότι κάποιοι φρόντισαν να προβάλλουν την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασής της και αυτοί δεν είναι ασφαλώς οι κύριοι της αντιπολίτευσης. Το ότι έμεινε η μοναδική λειτουργούσα χωματερή το αποδίδουν στις ενέργειές μου.

Ας απαντήσουν για το ποια άλλη χωματερή έπρεπε να λειτουργήσει (Οκτωνιάς ή Αχλαδερής;) γιατί περισσότερες από μία δεν επιτρέπεται από το 2005.

Δεύτερον: Ο Δήμος Αυλώνος εξασφάλισε 450.000 Ευρώ για την αποκατάσταση όλων των υπολοίπων χωματερών του δήμου, έργο που έχει ολοκληρωθεί από το 2009. Να θυμηθούν ποια ήταν η στάση τους απέναντι σε αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο.

Τρίτον: Ως προς την δανειοληπτική ικανότητα του Δήμου Αυλώνος και τα δήθεν υπέρογκα δάνεια, τους πληροφορώ - εάν δεν το έχουν καταλάβει- ότι το μεγαλύτερο μέρος των υφισταμένων σήμερα δανείων του δήμου (περίπου το 70%) προήλθε για την πληρωμή των οφειλών που παραλάβαμε το 2003 από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τα τοκοχρεολύσια που πληρώνει ο Δήμος Αυλώνος δεν υπερβαίνουν βέβαια το 20% των τακτικών του εσόδων. Ούτε τα δάνεια του δήμου υπερβαίνουν το 60% των τακτικών του εσόδων, όπως ψευδώς ισχυρίζονται παραπληροφορώντας τους δημότες.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην σχέση τακτικών εσόδων και συνολικών οφειλών συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς τρίτους. Τα περιορισμένα τακτικά έσοδα και όχι στο ύψος των οφειλών δημιουργούν πρόβλημα δεδομένου ότι ο Δήμος Αυλώνος δεν είναι από τους πλέον υπερχρεωμένους δήμους.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι και σύντομα θα υπάρξουν θετικές θεσμικές ρυθμίσεις. Αν δεν το κατάλαβαν θα έπρεπε να ρωτήσουν να το εξηγήσουμε.

Τέταρτον: Το γήπεδο του Αυλωναρίου κατασκευάστηκε με πόρους του ΘΗΣΕΑ και όχι με δάνειο. Επιτρέπεται να το ξεχνάνε;

Πέμπτο: Την προσπάθειά μας για την προώθηση της κατασκευής του ΒΙΟΚΑ δεν την στήριξαν διαδίδοντας μέχρι και σήμερα ανακρίβειες, είτε από άγνοια είτε από αντιπολιτευτική αρνητικότητα.

Εμείς φθάσαμε μέχρι και την δημοπράτηση και την συμβασιοποίηση του έργου. Η πορεία δεν ήταν εύκολη. Παλέψαμε σκληρά. Τα προβλήματα για τα οποία τώρα μας λοιδωρούν θα κληθούν σε λίγες ημέρες να τα αντιμετωπίσουν υπό το πρίσμα των νέων θεσμικών ρόλων που αναλαμβάνουν ορισμένοι εκ των νυν δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού τους. Εμείς κρινόμαστε για την πορεία του έργου έως σήμερα.

Η νέα δημοτική αρχή θα κριθεί για την πορεία του έργου από δω και πέρα. Το ποιες ύβρεις απευθύνουν στον απερχόμενο δήμαρχο του υπό κατάργηση Δήμου Αυλώνος οι σύμβουλοι της απερχόμενης αντιπολίτευσης δεν έχει πλέον καμία σημασία.

Σημασία έχουν οι πρωτοβουλίες για την συνέχιση των διαδικασιών και την εκτέλεση του έργου. Αλίμονο εάν δεν προχωρήσει αυτό το έργο. Την διαδρομή του θα την υπενθυμίζουμε στους δημότες του Δήμου Αυλώνος όσες φορές και εάν χρειαστεί. Φθάσαμε εδώ με «νύχια και με δόντια».

Θα επικροτήσουμε και θα στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την υπέρβαση των εμποδίων, την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου.

Ασφαλώς θα σταθούμε δίπλα στην νέα δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να εντάξει και άλλα ώριμα έργα αποχέτευσης του υπό κατάργηση Δήμου Αυλώνος στα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα αναζητήσει".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.