Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στον "αέρα" το έργο του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Αυλώνος (;)

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:45
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία υλοποίησης του έργου της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος, αναφέρονται με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης "Ενότητα- Όραμα- Δημιουργία για το Δήμο Αυλώνος", κάνοντας λόγο για αναντιστοιχία των όσων προεκλογικά ισχυριζόταν ο δήμαρχος κ. Κατσούλης με τη σημερινή πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας σκληρό ύφος, αναφέρουν ότι οι εξελίξεις διαψεύδουν τον κ. Δήμαρχο, καθώς ο ανάδοχος κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε, ότι το έργο "κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα,γιατί τα στοιχεία της δημοπρασίας ήταν λάθος", κάτι που σημαίνει ότι θα χαθεί και ένα εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα Θησέας.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

"'Ολοι θυμόμαστε, ότι, στις 18 Αυγούστου 2010, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, και εν αναμονή της απονομής του χρίσματος του υποψηφίου Δημάρχου, ο κ. Κατσούλης, πανηγυρικά ανακοίνωνε την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του βιολογικού και μοίραζε συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό με περιχαρείς τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τιμολέοντα Τσαπέρο, τους αντιδημάρχους Γεώργιο Τζόκα και Ελένη Φλώρου και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Μπιμπλή δηλώνοντας μετά την υπογραφή της σύμβασης τα ακόλουθα:

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που φθάσαμε εδώ. Ένα έργο όραμα για την τοπική κοινωνία του Δήμου Αυλώνος, η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού ξεκινά τις επόμενες ημέρες..»

'Όσοι απορούσαν γιατί παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες ο ανάδοχος περιορίστηκε τις επόμενες ημέρες σε ένα απλό καθαρισμό και δεν προχωρούσε στις εργασίες έλαβαν προχτές την απάντηση από τον κ. Κατσούλη:

«Δυστυχώς υπάρχει αναντιστοιχία με την τοποθέτηση των δεξαμενών στο χώρο», που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι οι δεξαμενές που προβλέπει η μελέτη δεν κατασκευάζονται στο οικόπεδο του Δήμου Αυλώνος αλλά στο διπλανό οικόπεδο που απλά δεν ανήκει στο Δήμο αλλά σε ιδιώτη!!!Πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει μελέτη να προβλέπει την κατασκευή στο ξένο οικόπεδο.

Πρόσθετα, ο παραποτάμιος δρόμος που προβλέπει να κατασκευαστεί η μελέτη για να εξυπηρετήσει τον βιολογικό, ανακαλύφτηκε τώρα ότι «είναι επισφαλής και υψηλού κόστους». Πρέπει λοιπόν να χαραχθεί νέος δρόμος. Τόσο τέλεια μελέτη.

Όπως είπε ο ανάδοχος, που παραβρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αυλώνος, «το έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, αφού είναι λάθος τα στοιχεία της δημοπρασίας».

Και αν τιναχτεί στον αέρα, τότε θα χαθεί και το 1.000.000 ευρώ που έχει διατεθεί από το πρόγραμμα «Θησέας», την άλλη μεγάλη γκάφα του κ. Κατσούλη και των συνεργατών του που οδήγησε στην ματαίωση της χρηματοδότησης του έργου από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και στο δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών για την εκτέλεση ενός μικρού τμήματος του έργου, χωρίς τους κεντρικούς συλλεκτήρες και τα εσωτερικά δίκτυα.

Αναρωτιόμαστε, το χαράτσι στο νερό (προσαύξηση 80% στη τιμή του από 1/1/2001 που επίσης επέβαλλε με το δάνειο ο κ. Κατσούλης και οι συνεργάτες του) θα το πληρώσουμε κανονικά;

Με αυτές τις πολιτικές οκτώ χρόνια κατάστρεψαν τον τόπο και έβαλαν ταφόπλακα στο Δήμο Αυλώνος. Αυτή την καμένη γη παραδίδουν στη νέα δημοτική αρχή. Δεν τους έφτανε, τρομάρα τους, ο μικρός Δήμος Αυλώνος ήθελαν να διοικήσουν και τον μεγάλο Δήμο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.