Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι ενέργειες του Κώστα Μαρκόπουλου για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 11:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Μαρκόπουλος προς Λοβέρδο: "Υπάρχει πολιτική απόφαση απένταξης του νέου Νοσοκομείου"

Επίκαιρη ερώτηση προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα το Νοσοκομείο της Χαλκίδας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος Κώστας ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με το εάν γνώριζαν από τη ΔΕΠΑΝΟΜ ότι το έργο έχει απενταχθεί και το απέκρυψε ο υφυπουργός κατά την απάντηση που του είχε δώσει ή αν επιχείρησε να παραπλανήσει τη Βουλή;

Παράλληλα, ζητά από τον κ. Λοβέρδο να του απαντήσει εάν ισχύουν οι δεσμεύσεις που ειπώθηκαν ως προς τη χρηματοδότηση ή υπάρχει πολιτική απόφαση απένταξης, καθώς και αν θα γίνει καταλογισμός ευθυνών προς εκείνους που γνώριζαν ότι έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχουν διορθωθεί οι φάκελοι υποβολής του έργου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου σε Επίκαιρη Ερώτηση μου σχετικά με τα Νοσοκομεία του Νομού Ευβοίας, προσήλθε ο αξιότιμος Υφ. κ. Τιμοσίδης, όπου απαντώντας σχετικά και ειδικότερα στο τμήμα που αφορούσε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, που ήδη έχει συμβασιοποιηθεί με κατασκευαστική εταιρεία, κατόπιν διαγωνισμού, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και μάλιστα είπε ότι μπορεί να δώσει λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε ότι το δε απαιτούμενο ποσό για την κατασκευή του έργου είναι δεσμευμένο και ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στου οποίου την κατοχή βρίσκεται όμορο συμπληρωματικό οικόπεδο, βρίσκεται σε σχετική συνεννόηση με το Υπ. Οικονομικών για την αξιοποίηση του και ότι τον διαβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως επισπεύδων, ότι σύντομα θα λυνόταν η εκκρεμότητα αυτή και ότι θα άρχιζε σύντομα η κατασκευή του Νοσοκομείου, που τόσο έχει ανάγκη η Εύβοια.

Το εν λόγω έργο με τίτλο: «Μελέτη -Κατασκευή-Εξοπλισμός Του Γενικού Νοσοκομείου Υ Χαλκίδας, με κωδικό ΟΠΣ 296007 και δημόσια δαπάνη 68.142.100 έχει υποβληθεί με τον αρ.πρωτ. 6/5-3-09. Με απόφαση όμως του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αρ. πρωτ. 8687/17-11-2010, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ"

Επιστολή Μαρκόπουλου προς τους βουλευτές της Εύβοιας

"Όπως ανακοίνωσα με δελτίο τύπου, το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, απερρίφθη από το ΕΣΠΑ με απόφαση της γεν.γραμ. Περιφέρειας κας. Διαμαντοπούλου, με ημερ. 17/11/10 και αρ.πρ. 8687.

Ειλικρινώς, δε γνωρίζω αν ήταν στη γνώση σου. Θεωρώ τις δικαιολογίες της απόρριψης αστείες και διορθώσιμες αν υπήρχε η πολιτική βούληση. Θεωρώ το όλο θέμα εμπαιγμό και παραπλάνηση, ιδιαίτερα όταν μόλις την Παρασκευή 3/12 ο υφ. Κος. Τιμοσίδης σε αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση μου απάντησε ότι για το νοσοκομείο Χαλκίδας τα χρήματα υπάρχουν και μόνο με το οικόπεδο έχουμε καθυστερήσεις στην μεταβίβαση.

Παρακαλώ να συνεννοηθούμε για άμεση ομαδική παράσταση στην κυβέρνηση. Παρακαλώ η πρωτοβουλία να ληφθεί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη που στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση".

Επιστολή προς το Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη

"...Θεωρώ το όλο θέμα εμπαιγμό και παραπλάνηση, ιδιαίτερα όταν μόλις την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο υφ. Κος. Τιμοσίδης σε αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση μου απάντησε ότι για το νοσοκομείο Χαλκίδας τα χρήματα υπάρχουν και μόνο με το οικόπεδο έχουμε καθυστερήσεις στην μεταβίβαση.

Σου αποστέλλω, ώστε να γίνει γνωστό και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας, τόσο την απόφαση απόρριψης της γεν.γραμ. Περιφέρειας Στ. Ελλάδας κας. Διαμαντοπούλου, όσο και την πρόσκληση υποβολής νέων έργων του ΕΣΠΑ στον άξονα 5, όπως και το δελτίο τύπου μου σχετικά.

Ακόμα θα ήθελα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πως έστειλα επιστολή σε όλους τους βουλευτές του νομού ώστε να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε ξαφνικά".

Σχετικά θέματα:

  • Θανάσης Μπουραντάς: "Δεν ακυρώνεται η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας" www.servitoros.gr/news/view.php/31433/
  • Η εξασφάλιση του οικοπέδου θα οδηγήσει στην ένταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ; www.servitoros.gr/news/view.php/31429/
  • Συνομωσία για την απένταξη του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ καταγγέλλει ο Κώστας Μαρκόπουλος www.servitoros.gr/news/view.php/31424/
  • Υφυπουργός Υγείας: "Δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων" - "δεσμευμένο το ποσό για την κατασκευή του Νοσοκομείου Χαλκίδας" www.servitoros.gr/news/view.php/31360/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.