Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Θανάσης Μπουραντάς: "Από το κονδύλι που προοριζόταν για το νοσοκομείο της Χαλκίδας τα χρήματα πήγαν στη Λαμία με ευθύνη της Διαμαντοπούλου"

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 13:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Για λάθος χειρισμούς και άγνοια κατηγορεί για μία ακόμα φορά ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Μπουραντάς Θανάσης την πρώην γενική γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Διαμαντοπούλου Κατερίνα με αφορμή την απόφασή της, να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013» το νοσοκομείο της Λαμίας, προϋπολογισμού 14.354.100,00 ευρώ.

Μία απόφαση-πρόκληση για το λαό της Εύβοιας που επί σειρά ετών διεκδικεί την κατασκευή του νέου νοσοκομείου.

Ο κ. Μπουραντάς φανερά εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά της κας Διαμαντοπούλου, με την οποία είχε έρθει σε ρήξη και στο παρελθόν, δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", ότι από τη στιγμή που υπήρχε η δέσμευση για τη διάθεση 20 περίπου εκ. ευρώ ως μία πρώτη δόση για την έναρξη των εργασιών για το νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν θα έπρεπε στον ίδιο κωδικό να εντάξει την προκήρυξη για το νοσοκομείο της Λαμίας. Απεναντίας όφειλε να κρατήσει το ποσό με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα του οικοπέδου.

Ο κ. Μπουραντάς επανέλαβε, ότι είναι θέμα της πολιτείας να λύσει το πρόβλημα, που προέκυψε, από τη στιγμή που έχει υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του νοσοκομείου της Χαλκίδας και εκτίμησε ότι όταν αντιμετωπιστεί το ζήτημα με το οικόπεδο, υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης χρημάτων από τα 120 με 130 εκ. ευρώ που δόθηκαν επιπλέον στην Περιφέρεια. Αυτό άλλωστε, είχε πει σε σύσκεψη πριν μερικούς μήνες ο κ. Αρναουτάκης, υφυπουργός Οικονομίας- Ανταγωνιστικότητας, παρουσία των κκ Μπεγλίτη, αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας και Μαγκριώτη, υφυπουργού Υποδομών και υπηρεσιακών παραγόντων.

"Η κα Διαμαντοπούλου - είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης - δεν έπρεπε να είχε δημοσιεύσει την πρόσκληση, αλλά όφειλε να είχε κρατήσει το ποσό που προοριζόταν για το νοσοκομείο της Χαλκίδας".

Βέβαια, πλέον, το όλο ζήτημα ανήκει στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κας Γερακούδη και θα είναι δύσκολο λόγω των αντιδράσεων, που θα προκληθούν να της ζητηθεί να ανακαλέσει την απόφαση της κας Διαμαντοπούλου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.