Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιβεβαιώθηκαν τα λάθη στην προκήρυξη για την απομάκρυνση των αποβλήτων από τα Μεσσάπια

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 13:59
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για λάθη και παραλείψεις στην προκήρυξη για το έργο της συλλογής και μεταφοράς των επικίνδυνων αποβλήτων από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχου και του δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμου Γιάννη δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι θα δημοσιευθεί ξανά η προκήρυξη αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Μπουροδήμος ανέφερε ότι έγιναν λάθη με πρώτο, το ότι δεν ήταν αρμόδια να διαχειριστεί το έργο η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας, ότι δεν είχε συνταχθεί αναλυτική μελέτη για τον προϋπολογισμό, αλλά είχε εκτιμηθεί κατά προσέγγιση.

Η υπουργός από την πλευρά της διαβεβαίωσε, ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο παρακολούθησης της μεταφοράς των αποβλήτων από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και άρα δεν τίθεται ζήτημα.

Ο κ. Μπουροδήμος στάθηκε στο γεγονός ότι τα λάθη της Υπηρεσίας θα διορθωθούν και θα δρομολογηθεί το έργο.

Εκτός από το θέμα αυτό τη σύσκεψη απασχόλησαν το πρόβλημα του Ασωπού και το πρόβλημα της ύδρευσης στο δήμο Μεσσαπίων.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι υπάρχει πρόταση από την πλευρά τους, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Όπως είπε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" θα πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις, δίκτυα και να κατασκευαστούν δεξαμενές για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των Ψαχνών, της Καστέλλας και της Νεροτριβιάς.

Επεσήμανε, ότι "ορισμένες γεωτρήσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα, έγιναν στον αέρα, ωστόσο, οι κάτοικοι μπορούν να πίνουν καθαρό νερό, χωρίς εξασθενές χρώμιο, καθώς στη δεξαμενή υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού".

Η πρότασή τους είναι έτοιμη, έχει κοστολογηθεί και αναμένεται η οριστική μελέτη για να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ.

Σχετικό θέμα:

  • Σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμη η προκήρυξη για τη μεταφορά των αποβλήτων από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων. Υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. www.servitoros.gr/news/view.php/31830/
  • Ουρανία Παπανδρέου: "Χωρίς αιτιολογία η απόφαση για την αναστολή του έργου της απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων" www.servitoros.gr/news/view.php/31829/
  • Βαγγέλης Αποστόλου: "Οι πράσινες εξαγγελίες της Μπιρμπίλη αποτελούν πράσινα άλογα..." www.servitoros.gr/news/view.php/31803/
  • 'Αναστέλλεται επ' αόριστον' η απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από τη Μεσσαπία www.servitoros.gr/news/view.php/31793/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.