Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για το οικόπεδο κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 11:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει όσον αφορά στην παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, η διευθέτηση του οποίου θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών, κάτι που επανειλημμένα έχει επισημανθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς, ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Μπουραντάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος και αποσαφηνίστηκε το θέμα του οικοπέδου, ενώ επιβεβαιώθηκαν και οι απόψεις που είχε διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και συγκεκριμένα:

"Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανεξάρτητα από το δικαίωμα που έχει να ζητά την πληρωμή του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κανένα λόγο σήμερα στο οικόπεδο και δεν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την αξιοποίηση του οικοπέδου για την κατασκευή του Νοσοκομείου.

Το Υπουργείο Οικονομικών (η αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας) δεν είχε κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα να ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας την επαναχορήγηση του οικοπέδου, αφού αυτό έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για συγκεκριμένο σκοπό, από το 1986.

Η Νομαρχία Εύβοιας και σήμερα Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει για το λόγο ότι δεν εφαρμόστηκε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που προβλέπει την παραχώρηση του οικοπέδου στη Νομαρχία και αυτή με τη σειρά της να διαθέσει το χώρο για την κατασκευή του Νοσοκομείου, και τον υπόλοιπο χώρο για άλλους κοινωφελείς σκοπούς, επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά ότι δεν θα προσφύγει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αφού αυτό που ενδιαφέρει όλους στην Εύβοια είναι να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα το Νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει το Υπουργείο Οικονομικών κακώς έχει καθυστερήσει την παράταση της παραχώρησης των 152 στρεμμάτων ή την επαναχορήγησή τους.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε να εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών την παράταση ή την επαναχορήγηση της έκτασης των 152 στρεμμάτων το συντομότερο".

Σχετικό θέμα:

  • Θανάσης Μπουραντάς: "Από το κονδύλι που προοριζόταν για το νοσοκομείο της Χαλκίδας τα χρήματα πήγαν στη Λαμία με ευθύνη της Διαμαντοπούλου" www.servitoros.gr/news/view.php/31809/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.