Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να καταλογιστούν ευθύνες για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Κοντοδεσπότι

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Στο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο στο Κοντοδεσπότι αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στρατούλης Δημήτρης, μέλος ΠΓ του ΣΥΝ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Καλεί, επίσης, την Επιθεώρηση Εργασίας και την Επιθεώρηση Μεταλλείων και Λατομείων Νοτίου Ελλάδας να διερευνήσουν τις συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος.

Η δήλωση έχει ως εξής:

"Αλλη μία ζωή εργαζόμενου, του Σταύρου Παππά, χάθηκε ως νέα θυσία στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας στο εργοτάξιο εταιρείας που παίρνει εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή Κοντοδεσπότι. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο σκοτωμένος εργάτης ήταν αδήλωτος και ανασφάλιστος και ότι ο εργοδότης του δεν τηρούσε ούτε τα στοιχειώδη μέτρα και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργάτη και καλούμε την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, την Επιθεώρηση Μεταλλείων και Λατομείων Νοτίου Ελλάδας καθώς και τον εισαγγελέα να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να καταλογίσουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες καθώς και αυστηρές ποινές σε όσους και εκεί που πρέπει".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.