Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κώστας Πολυζώης: "Μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε στο βωμό του μεροκάματου"

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 14:02
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

"Μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε στο βωμό του μεροκάματου", ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία της Λάρκο Νομού Εύβοιας, κ. Κώστας Πολυζώης μετά την είδηση για το θανατηφόρο ατύχημα στο εργοτάξιο της "Λαρκοδομή", θυγατρική της Λάρκο, στο Κοντοδεσπότι.

Πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να είναι προς το παρόν φειδωλοί στις δηλώσεις και τις εκτιμήσεις που κάνουν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 54χρονου εργαζόμενου, τονίζοντας, ότι από τις μέχρι στιγμή πληροφορίες δεν υπάρχει εικόνα για καταπλάκωσή του από βράχια, όπως έχει ειπωθεί.

Όπως είπε ο κ. Πολυζώης είναι άξιο απορίας, το πως συνέβη το ατύχημα. Εκείνο που γνωρίζουν είναι ότι ο εργολάβος, ο οποίος ήταν κουμπάρος του άτυχου εργαζόμενου, θα έκανε εργασίες συντήρησης στον εξοπλισμό του και κατέστησε σαφές, ότι η Λάρκο δεν έχει καμία δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χώρο.

Για το εάν ήταν ή όχι ασφαλισμένος ο 54χρονος ο κ. Πολυζώης ανέφερε, ότι δεν μπορούν με σιγουριά να απαντήσουν, αλλά με κάθε επιφύλαξη οι πληροφορίες λένε πως ανήκε στο μόνιμο προσωπικό του εργολάβου και πρέπει να ήταν ασφαλισμένος.

Με αφορμή και την επίσκεψη στο χώρο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο κ. Πολυζώης δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι μόνο σε περιπτώσεις, που θρηνούν θύματα εμφανίζονται.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως τρεις φορές έχει ζητήσει να τους επισκεφθούν για τους τακτικούς ελέγχους, που είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορούν να τους επισκεφθούν.

Σχετικό θέμα:

  • Εργατικό ατύχημα στοίχισε τη ζωή σε 54χρονο στο εργοτάξιο της Λάρκο στο Κοντοδεσπότι www.servitoros.gr/news/view.php/31808/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.