Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εργατικό ατύχημα στοίχισε τη ζωή σε 54χρονο στο εργοτάξιο της Λάρκο στο Κοντοδεσπότι

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 12:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν εργαζόμενοι στο εργοτάξιο επεξεργασίας αδρανών υλικών της Λάρκο, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στις 11.40' αντίκρισαν, στη βάση του σιλό σκεπασμένο με βράχια, να κείτεται νεκρός ο 54χρονος Παππάς Σταύρος, ο οποίος εργαζόταν ως χειριστής μηχανημάτων.

Το εργοτάξιο βρίσκεται στη περιοχή "Ακρες", στο Κοντοδεσπότι και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος εργαζόμενος την ώρα που προσπαθούσε να καθαρίσει ένα σιλό καταπλακώθηκε από πέτρες που ήταν στα τοιχώματα του σιλό.

Ο 54χρονος που δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις μεταφέρθηκε στο ΚΥ Ψαχνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του πιθανότητα από ασφυξία.

Στο μεταξύ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ ενημερώθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Μπασινάς Στέφανος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και τόνισε ότι ο άτυχος 54χρονος ήταν αδήλωτος και εργαζόταν σε εργολάβο.

Εξέφρασε, επίσης, την απορία του για το αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος εισήχθη στο Νοσοκομείο, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται με καρδιακό επεισόδιο ή αν πρόκειται για προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο.

Του δυσάρεστου συμβάντος έχει επιληφθεί η Επιθεώρηση Μεταλλείων και Λατομείων Νοτίου Ελλάδος και εντός της εβδομάδας αναμένεται να επισκεφθούν το λατομείο της Λάρκο για να διενεργηθεί αυτοψία και να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Ο κ. Μπασινάς δήλωσε, μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι πολλές φορές έχουν τονίσει ότι η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι το "μεροκάματο του θανάτου" καθώς συνήθως σε εργολάβους σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα με βάση τα στατιστικά στοιχεία.

Ανέφερε, ότι ως Εργατικό Κέντρο με έγγραφά τους έχουν ζητήσει να οριστούν υπάλληλοι για τη διενέργεια των ελέγχων στα κατά τόπους μεταλλεία, όπου δεν καλύπτονται από τις Επιθεωρήσεις.

Ο κ. Μπασινάς είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να υπάρχει πρόληψη και όχι καταστολή. Τα μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να λαμβάνονται πριν γίνει το ατύχημα και όχι εκ των υστέρων. Είναι εγκληματικό να υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και μάλιστα σε μία κρατική εταιρεία όπως είναι η Λάρκο".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.