Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνάντηση Περγαντά με τους 8 αντιπεριφερειάρχες

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011, 13:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή σύσκεψη των αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά Κλέαρχου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν η συγκρότηση των υπηρεσιακών δομών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομοί της Περιφέρειας.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ των 8 αντιπεριφερειαρχών, αφού εκτός από τους 5 αντιπεριφερειάρχες των αντίστοιχων νομών, έχουν οριστεί και άλλοι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Περγαντά Κλέαρχου, Περιφερειάρχη, που δημοσιεύονται στη σελίδα ota.gr, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προγραμματίζεται για το Φεβρουάριο.

Δράσεις του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στην Ευρυτανία, όπου θα έχει συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Δικαίωση για τους Διστομίτες η παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντάς σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κάνει λόγο για δικαίωση όσων πίστεψαν στη θετική έκβαση της υπόθεσης, ενώπιον των Ιταλικών Δικαστηρίων σχετικά με τις οφειλές της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις, που εκδίκασε το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι "η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη και την οποία χειρίστηκε τα τελευταία 9 χρόνια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς δικαίωσε ηθικά τις μαρτυρικές πόλεις. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ως Διστομίτης αισθάνεται δικαιωμένος για την πολύχρονη προσπάθεια και ευχαριστεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό για την καίρια παρέμβασή τους".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.