Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καταγγελία κατά Μπουροδήμου για το χειριστή της Λάρκο που εργάζεται σε μηχάνημα καθαριότητας του Δήμου

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 11:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμου με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ψαθά Γιώργο μετά και την κριτική που ασκήθηκε για το θέμα της διακοπής των δρομολογίων του δημοτικού λεωφορείο που εξυπηρετούσε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Μετά την απάντηση που δόθηκε, ότι ο υπάλληλος δεν έχει το θεσμικό ρόλο να εκτελέσει τα καθήκοντα του οδηγού, από τη στιγμή που είναι υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΜΕ), ο συνδυασμός "Δημιουργία-Όραμα-Συνείδηση" επανέρχεται φέρνοντας σε αντιδιαστολή την περίπτωση, όπου μηχάνημα του Δήμου με χειριστή υπάλληλο της Λάρκο πραγματοποίησε εργασίες καθαριότητας στο κοινοτικό διαμέρισμα της Καστέλλας, κατόπιν, όπως καταγγέλλουν, εντολής του Δημάρχου και του υπεύθυνου αντιδημάρχου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι "υλοποιείται στην πράξη η άμεση σχέση της Λάρκο με το νέο δημοτικό συμβούλιο της πλειοψηφίας" και παράλληλα ζητούν απάντηση στο ερώτημα "πως είναι δυνατόν να είναι παράνομη η κυκλοφορία του λεωφορείου και να είναι νόμιμη η λειτουργία του μηχανήματος με χειριστή ο οποίος δεν έχει καμία εργασιακή σχέση με το Δήμο ή με Εταιρείες του Δήμου".

Η ανακοίνωση του συνδυασμού έχει ως εξής:

"Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 οι υπεύθυνοι του Δήμου (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος) σταμάτησαν τα δρομολόγια του δημοτικού λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα Ψαχνά επειδή όπως δήλωσαν την 11 Ιανουαρίου παρουσία των δημοτικών συμβούλων και των γονέων, ο οδηγός που επί πολλά χρόνια πραγματοποιούσε τα δρομολόγια είναι παράνομος μιας και δεν είναι υπάλληλος του Δήμου αλλά της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗ.ΚΕΜΕ).

Σήμερα Τετάρτη 12/1/2011 ένα μηχάνημα ιδιοκτησίας του Δήμου με χειριστή υπάλληλο της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ πραγματοποιεί εργασίες καθαριότητας στο κοινοτικό διαμέρισμα της Καστέλλας κατόπιν εντολής του Δημάρχου και του καθ'ύλην υπεύθυνου Αντιδημάρχου, όπως μας βεβαίωσε ο Πρόεδρος του χωριού.

Κατόπιν τούτων εύλογα διερωτώμεθα πως είναι δυνατόν να είναι παράνομη η κυκλοφορία του λεωφορείου και είναι νόμιμη η λειτουργία του μηχανήματος με χειριστή ο οποίος καμία εργασιακή σχέση δεν έχει με το Δήμο ή με Εταιρείες του Δήμου.

Στην προκειμένη περίπτωση υλοποιείται και στην πράξη η άμεση σχέση της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ με το νέο δημοτικό συμβούλιο της πλειοψηφίας κάτι που προεκλογικά είχαμε καταγγείλει και σήμερα μας επιβεβαιώνουν οι ενέργειές τους.

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σας λέμε κύριοι του Δήμου ότι η δικαιολογία πως ότι κάνετε είναι για το καλό του τόπου ενέχει τουλάχιστον μεγάλη δόση φαρισαϊσμού και δεν πείθει κανένα καλόπιστο πολίτη όπως δεν πείσατε και προεκλογικά όταν παρουσία υποψηφίων σας έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε αυλές και ιδιωτικούς δρόμους της Καστέλλας.

Κύριοι άρχοντες του Δήμου καλή η συμμαχία σας με τη ΛΑΡΚΟ αλλά πρώτα και κύρια οφείλεται να σέβεστε τους θεσμούς και όχι να τους χρησιμοποιείτε όποτε και όταν σας βολεύει.

Και για να μιλήσουμε επί της ουσίας, άλλωστε πολύ καλά το γνωρίζετε, η Καστέλλα αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων τόσο κοινωνικών όσο και περιβαλλοντικών τα οποία οφείλετε άμεσα να αντιμετωπίσετε και να δρομολογήσετε λύσεις για το καλό και μόνο του τόπου.

Αποφασίστε λοιπόν πως θέλετε να διοικήσετε το νέο Δήμο κάνοντας απλή διαχείριση με πολλαπλά κέντρα λήψης των αποφάσεων ή με προγραμματισμό και αναπτυξιακή προοπτική όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και τον τόπο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε θα πρέπει όσα ισχυρίζεστε στο site "Σερβιτόρος" ότι τάχα ο Δήμος δεν έχει οδηγούς χρειάζεται και να το αποδείξετε γιατί όπως καλά γνωρίζετε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και τότε θα δούμε την ευαισθησία σας απέναντι στη Νεολαία που προς μεγάλη μας έκπληξη δηλώσατε ότι επενδύετε κατά προτεραιότητα.

Τέλος σας λέμε ότι το λεωφορείο θα πρέπει άμεσα να επανακυκλοφορήσει για την εξυπηρέτηση των μαθητών και όλα τα σοφιστικά προσχήματα είναι ανέξοδες δικαιολογίες."

Σχετικό θέμα:

  • Μπουροδήμος: "Η έλλειψη οδηγού του Δήμου οδήγησε στη διακοπή των δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών" www.servitoros.gr/news/view.php/31838/
  • Ψαθάς κατά Μπουροδήμου για την απόφαση ακινητοποίησης του λεωφορείου που εξυπηρετεί τους μαθητές www.servitoros.gr/news/view.php/31820/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.