Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης. Είχαν διαπράξει 44 κλοπές και μία ληστεία.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, 13:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, δυο άνδρες αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 24 ετών, αντίστοιχα και ένας Έλληνας, ηλικίας 27 ετών, ενώ αναζητείται 25χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Η σύλληψη έγινε νυχτερινές ώρες και ενώ οι δράστες έβγαιναν από σπίτι που είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν. Προηγουμένως είχαν ήδη μπει σε άλλο σπίτι σε κοντινή περιοχή.

Στη θέα των Αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, ύστερα από καταδίωξη τους συνέλαβαν. Στο σημείο εγκατέλειψαν Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, φορτωμένο με κλοπιμαία.

Ακολούθησε προανάκριση και έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών ειδών - συσκευών, είδη οικιακής χρήσης, χρυσαφικά και άλλα προερχόμενα από κλοπές που είχαν διαπράξει σε οικίες των περιοχών Δροσιάς - Λουκισίων - Σκορπονερίων.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ πολλά από αυτά παραμένουν προς αναγνώριση στην έδρα της Υπηρεσίας.

Η εγκληματική ομάδα, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τη σύλληψη των μελών της, διαπιστώθηκε ότι διέπραξε 44 κλοπές σε ισάριθμες οικίες και 1 ληστεία σε βάρος ενός ζευγαριού, στις 19/12/2010 στην περιοχή της Δροσιάς, από το οποίο, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρήματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.