Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανασκευάζουν δηλώσεις εκ των υστέρων

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010, 13:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Οι πρώτες δηλώσεις ορισμένων στελεχών και υποψηφίων για το εκλογικό αποτέλεσμα έγιναν, ωστόσο, στη συνέχεια επανήλθαν σε μία προσπάθεια να αλλάξουν τα πρώτα σχόλιά τους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν περιπτώσεις, όπου ζητήθηκε επίμονα να ανασκευαστούν δηλώσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" χωρίς καμία παραποίηση ή διάθεση σχολιασμού, όπως ακριβώς ελέχθησαν, ως απαντήσεις σε ερωτήματα.

Μάλιστα, στη μία εκ των δύο περιπτώσεων υπήρξε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία, όπου δεν ετέθη, όπως ειπώθηκε, θέμα διόρθωσης, από τη στιγμή που η όποια παρερμηνεία δεν έγινε από την πλευρά μας και λάβαμε τη διαβεβαίωση, ότι δεν τίθεται θέμα δεοντολογίας.

Κάποιοι ενδεχομένως έδωσαν διάσταση και διαφορετική ερμηνεία σε δηλώσεις και εκ των υστέρων πίεσαν προκειμένου να γίνει αλλαγή των αρχικών δηλώσεων, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα που θίγουν.

Η ανασκεύαση δηλώσεων προϋποθέτει και την ύπαρξη λάθους από την πλευρά μας το οποίο δεν υφίσταται.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δημοσιεύτηκαν αυτολεξί και σε περίπτωση, που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, μπορούσαν να επανέλθουν με νέα δήλωση, που να ανασκευάζει τα λεγόμενά τους και όχι κάνοντας λόγο για παρερμηνεία ή παραποίησή τους από την πλευρά μας, απαιτώντας να γίνει διόρθωση.

Μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν εκτιμήσαμε ότι δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω αντιπαραθέσεις. Ο κάθε ένας, βέβαια, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει και δεν θα προσπαθήσουμε να πείσουμε για το αυτονόητο.

Η περίπτωση αυτή αφορά δήλωση του κ. Αυλωνίτη, γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΝ και η παραποιημένη δήλωση δημοσιεύτηκε όχι στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" (κλικ εδώ), αλλά σε μπλογκ (κλικ εδώ), την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό το αληθές: ότι δηλαδή η δήλωση που δημοσιεύτηκε ως δήθεν αυτούσια δήλωση του κ. Αυλωνίτη δεν έχει καμία σχέση με τα όσα μας είπε κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία και τα οποία ακριβώς δημοσιεύσαμε, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Ο κ. Αυλωνίτης στην αρχική του δήλωση δεν ανέφερε φράσεις όπως: "....έχοντας και δεύτερο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο από όμορο πολιτικά χώρο", ή " ...τα μέλη μας πρέπει να αποδοκιμάσουν τους τοπικούς εκφραστές του δικομματισμού και της πολιτικής του μνημονίου", γιατί αν το είχε πει πολύ απλά θα είχαμε μεταφέρει τα λόγια του.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μία δήλωση όπου έγιναν διορθώσεις από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και όχι από εμάς, καθώς μιλήσαμε δεύτερη φορά με τον κ. Αυλωνίτη την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δεύτερη, δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη με το συνδυασμό "Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς" κ. Παπανδρέου Νίκου, που επανέρχεται ακυρώνοντας τα όσα είχε αρχικά αναφέρει στην τηλεφωνική μας επικοινωνία στις 8 Νοεμβρίου. (κλικ εδώ).

Ο κ. Παπανδρέου διευκρινίζει: "Θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε θεώρησα αρνητική τη στήριξη του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού στο συνδυασμό μας. Το αντίθετο μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ήταν ιδαίτερα τιμητική η στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ σε ένα ψηφοδέλτιο σαν το δικό μας το οποίο ήταν Ανεξάρτητο. Το αναφέρει άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού μας. Πλην όμως εσκεμμένα και εντέχνως ο συνδυασμός μας επαρουσιάζετο απο τους αντιπάλους μας ως αμιγώς υποστηριζόμενος απο το ΛΑ.Ο.Σ, με αποτέλεσμα οι πολίτες ενώ θα έπρεπε να μελετήσουν προσεκτικότερα την ανεξάρτητη προτασή μας, να ψηφίσουν τελικώς πολιτικά και όχι αυτοδιοικητικά".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.